Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина при пожар

Старица загина при пожар в къща в айтоското село Съдиево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Съобщение за огнената стихия е подаден вчера сутринта в Районно управление – Айтос. Огънят е потушен от три противопожарни автомобила и шестима огнеборци.

При извършения оглед е установено, че собственичката на имота се намирала в къщата по време на възникване на пожара. Впоследствие е открита починала, като тялото й е откарано за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас. По данни на свидетели покрива на къщата димял и при отваряне на входната врата видели огън в стаята, обитавана от възрастната жена. Данни за умишлен палеж не са открити. Работата по установяване на причините за инцидента продължава от служители на Районно управление – Айтос.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Узунов - гл.експерт Дирекция

Христо Узунов: Над 150 нарушения за половин месец констатираха данъчни инспектори

Над 150 са нарушенията на данъчното и осигурително законодателство по Черноморието. Това констатираха данъчни инспектори при проверки, само две седмици след началото на лятната контролна кампания на Националната агенция за приходите. Извършени са над 800 проверки, половината от тях са по Южното Черноморие. Проверени са търговски обекти, питейни..

публикувано на 13.07.24 в 16:32
Пожарникар от екипа, изпратен да угаси пожара в парк

Пожар пламна в парк "Росенец" до Бургас

Пожар избухна в широколистна гора в парк "Росенец" до Бургас.  На място бе изпратен един противопожарен автомобил с екип от огнеборци.  Огънят е обхванал малка площ. В парка се намира лятната резиденция на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган, където днес отиде съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той напусна..

публикувано на 13.07.24 в 15:08

АПИ ограничава движението на камиони над 20 тона в 6 области

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава движението на камиони с тегло над 20 тона в шест области утре (14 юли) между 13 и 21 ч, съобщи пресцентърът ѝ. Причината е очакваното горещо време с температури над 35 градуса на сянка . Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка и да се опази животът и здравето на пътуващите. Областите са..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Пожар. Снимката е илюстративна.

Пожарът в Ямболско се разрасна на 6000 дка, гори и широколистна гора

На б лизо 6000 декара се разрасна пожарът, който избухна вчера в  района на ямболските села Мелница и Гранитово. Първоначално той обхващаше 1000 дка сухи треви и храсти.  В момента няма опасност за населените места, уверяват властите. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители. Продължава..

публикувано на 13.07.24 в 11:58
Главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. "Основно имаме големи пожари като фронт и като площи в района на село Срем, както и в Горнославци, община Ивайловград. Продължава в община Хисаря,..

публикувано на 13.07.24 в 10:59
Горски пожар. Снимката е илюстративна.

Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово, включват военни с тежка техника

Продължава гасенето на избухналия вчера голям пожар между елховските села Мелница и Гранитово. В потушаването на огъня днес ще се включат и военни с тежка верижна техника, които ще направят просеки за ограничаване разпространението на пожара. Спокойно е преминала нощта в двете погранични села, съобщи кметът на Мелница Стефан Пеев. „Въпреки..

публикувано на 13.07.24 в 08:16

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му  научил от социалните мрежи, че е..

публикувано на 12.07.24 в 17:40