Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак е дерайлирал на път за Долно Езерово

Тази нощ товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, е дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна, съобщиха от Апелативната прокуратура.

От релсовия път за кратко излязла цистерната, но двамата машинисти успели да я върнат върху релсите и да възстановят движението на композицията, но не се уточнява по какъв начин. Заради инцидента отсечката от 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари е повредена.

Веднага след дерайлирането цистерната е била отделена от композицията и отведена до Карнобат. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на самата цистерна.

Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

Районната прокуратура в Провадия е започнала досъдебно производство по случая, от който са последвали значителни имуществени вреди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.