Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ПП "Средна европейска класа" преминава към "Обеденени патриоти"

Партия „Средна европейска класа “  ще подаде документи  в централната избирателна комисия за присъединяване  към коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“ . В момента формацията  партнира на НФСБ в бургаския общински съвет, каза председателят й Георги Манев  и  обясни мотивите за подкрепата  на национално ниво :

„Досега сме били в същия формат, само че в тази коалиция трябваше да се докажем, като най-малката партия, че стоим зад идеите на Патриотичния фронт и че чрез тях можем да прокараме идеите за създаване на средна класа в България. Преследваме нашите политически цели, които сме ги заложили преди десет години, когато шепа хора решихме да създадем политическа партия „Средна европейска класа“ с цел подпомагане на малкия и среден бизнес и създаване на средна класа в България по европейски стандарти.“

Георги Манев заяви, че не е взел решение дали да се кандидатира за депутат  и подчерта,че местата в листите на Патриотите не са техен приоритет.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избраха председател на РИК-Сливен, за секретар и заместник ще решава ЦИК

Елизабет Кендерян ще бъде председател на РИК Сливен, решиха парламентарно представените политически сили, след консултациите за състав на комисията при областния управител. Не се споразумяха за позициите на секретар и заместник-председател, заради което ЦИК ще реши кои предложени кандидати на политическите партии ще заемат спорните позиции.  За..

публикувано на 07.08.22 в 15:21

Стоян Арнаудов или Михаил Хаджиянев ще оглави РИК-Бургас

Централната избирателна комисия ще определи служебно ръководството и състава на РИК-Бургас. До там се стигна след като не бе постигнато съгласие по имената, излъчени от парламентарно представените партии и коалиции.  Въпреки апела на областния управител професор Мария Нейкова да бъде постигнат консенсус политическите сили не се разбраха за..

публикувано на 07.08.22 в 12:46
Петър Кънев отново ще е водач на листата на БСП в Бургас

БСП определи водачите на листи в предстоящите избори

Националният съвет на БСП определи водачите на листи за участие на коалиция „БСП за България” в предстоящите избори за 48-ото Народно събрание. Те бяха избрани със 105 гласа „За”, 0 гласа „Против” и 5 гласа „Въздържал се”. Петър Кънев отново ще е водач на листата на БСП в Бургас. В Сливен  листата на партията ще се води от Деян Дечев, а в Ямбол от..

публикувано на 05.08.22 в 19:12

К. Бачийски: Не се знае дали ПП и Демократична България ще имат обща листа

На втори октомври за четвърти път ще отидем до урните в рамките на две години, все още не е ясно колко и кои партии и коалиции ще се борят за народния глас. От ЦИК съобщиха, че подготовката за вота вече започва. Служебното правителство одобри днес 70.5 милиона лева за провеждането на вота.  Все още няма яснота дали Продължаваме промяната и..

обновено на 04.08.22 в 17:01
Румен Радев

Президентът насрочи парламентарни избори за 2 октомври и назначи служебно правителство

На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. С друг свой указ президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022 г. Държавният глава ще представи..

публикувано на 01.08.22 в 13:21

Борисов за третия мандат: В единия случай е добре за партията, в другия - лошо за държавата

За ГЕРБ най-добре е да бъде сформирано правителство, каза лидерът на партията Бойко Борисов пред симпатизанти в Ямбол.  "Каквото и решение да вземат с третия мандат, в единия случай е добре за партията, в другия случай е лошо за държавата". Според Борисов държавата е в тежка криза. Повишеният износ не показва ръст на реалната икономика, подчерта той:..

публикувано на 16.07.22 в 12:36

Бориславова: Нека Борисов да предложи закон за газовата диверсификация

Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, ще е дълъг и труден процес, заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол. Според нея от ГЕРБ и ДПС ще опитат да осуетят тяхното приемане.  Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане на..

публикувано на 09.07.22 в 16:04