Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манипулирали са предизборно ромската общност в Бургас

Над 750 заявления за социални помощи са входирани само за последните две седмици от организирани групи от бургаските квартали "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник".

Полицията е уведомена за това още в понеделник по разпореждане на кмета на Община Бургас.

Очевидно се касае за подвеждане и измама на ромската общност в града. Полицията е уведомена, че неизвестни емисари лъжат хората как Община Бургас е спечелила европейски проект, чрез който щели да се раздават по 500 лв. на болен или социално слаб човек.

Това категорично не отговаря на истината. Помощите, които се отпускат на социално слаби, се гласуват и определят индивидуално за всеки един случай само след решение на Общинския съвет, в който участват представители на всички политически партии. Поради липса на достатъчно средства,  131 от подадените заявления през 2016-та година тепърва ще се разглеждат през 2017-та.

Гласуваният бюджет по това перо за настоящата година от Общински съвет - Бургас е 75 000 лв. - собствени, а не европейски средства, като в тази сума влизат помощите за нуждаещите се от спешни операции бургазлии- трансплатации, лечение в чужбина на тежки случаи, включително и закупуване на скъпоструващи лекарства от България и чужбина.

Община Бургас настоява компетентните органи да разкрият и обявят публично кои лица или политическа партия си позволяват да манипулират бургазлии броени дни преди изборите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Зафиров

Избраха Атанас Зафиров за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров. Той е от Бургас. От 2008г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП Бургас. От началото на 2017г. е член на ИБ на НС на БСП. Бил е н ароден представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание...

публикувано на 15.06.24 в 14:32

ДПС взе мандат в Ямбол

ДПС  взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остава  „Продължаваме промяната - Демократична България“.  Кметът на бургаското село Трояново, община Камено  - Димитър Николов спечели депутатското място по системата Хейър – Ниймайер при резултат за ДПС – 4,3% за района...

публикувано на 15.06.24 в 13:16

Бургаските депутати в новото Народно събрание

Бургас изпраща 14 депутати в 50-тото Народно събрание, след като Централната избирателна комисия публикува пълния списък на всичките 240 народни избраници. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима от Бургас. Това са Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС ще изпрати трима свои депутати - Севим Али, Ешереф..

публикувано на 15.06.24 в 11:42

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено писмо към..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

ЦИК обяви депутатите, избрани за следващото НС (ОБНОВЕНА)

Централната избирателна комисия обяви с решение от снощи депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ..

публикувано на 15.06.24 в 07:35

Румен Радев ще обяви в понеделник кога свиква Народното събрание

В понеделник ще обявя кога ще свикам първото заседание на 50-ото Народно събрание, съобщи президентът Румен Радев в Казанлък. "Аз очаквам от изявления да се премине вече към диалог между политическите сили, коментира Радев изявлението на Борисов от днес за експертен кабинет. От тях зависи дали и какво управление ще имаме, чакаме този диалог да..

публикувано на 13.06.24 в 16:13

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

ГЕРБ ще излъчи преговорен екип за съставянето на кабинет, обяви лидерът на партията Бойко Борисов в първия коментар след вота 2 в 1. От понеделник ще поканят всички партии за разговори. Борисов е категоричен, че правителство може да има само с мандата на ГЕРБ, но без той самия да е премиер: "Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне..

обновено на 13.06.24 в 13:31