Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Демонстрации по бонсай и икебана на Флората

Снимка: Експо център "Флора"

Тънкостите на бонсай - изкуство ще бъдат представени днес по време на изложението за цветя „Флора Бургас 2017“. Уъркшопът започва в 12 часа е ще е с продължителност 5-6 часа. Предвидени са и демонстрации по икебана, съобщи управителят на експо центъра Мирослава Аргирова :

„ И тази година към цветното изложение сме предвидели съпътстващи събития. Демонстрацията по бонсай, изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат в природата, ще представи Трифон Трифонов. Миналата година той също беше гост на Флората и уроците му предизвикаха голям интерес. Демонстрациите по икебана също са много интересни и те ще бъдат представени от софийско студио.“

През следващата седмица предстоят  демонстрации по грънчарство и ръчна изработка на накити от цветя.

Ето и съпътстващата програма:

01.05 /понеделник/
11:00 часа
Награждаване на победителите в конкурсната част на изложението и децата участвали в детския конкурс за макет


03.05 /сряда/
12:00 часа
Демонстрация по ръчна изработка на накити от цветя с полимерна глина
Демонстратор - Ирина Димитрова


05.05 /петък/
12:00 часа
Демонстрация по грънчарство
Демонстратор - майстор грънчар Десислава Владовска


06.05 /събота/
12:00 часа
Демонстрация по грънчарство
Демонстратор - майстор грънчар Десислава Владовска


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покланяме се пред мощите на Св. Георги в храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас

Бургас е сред малкото места по света, където се съхраняват мощи на свети Георги Победоносец. Те бяха подарени на града от манастира Ксенофонт в Света гора навръх 6 май през 2016 година. В момента християнската реликва се съхраняват в църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където е изложена постоянно за поклонение. На 6 май в храма ще бъде отслужена..

публикувано на 06.05.21 в 09:12
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Кметът на Сливен с поздрав към военнослужещите за Гергьовден

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави военнослужещите по  случай Деня на храбростта и празника на Българската армия. Ето и поздрава му: "Още от сформирането си, въоръжените ни сили са се отличавали с доблестни, мотивирани и отлично подготвени военнослужещи – хора на честта и на себеотрицанието. Войник не е професия, а призвание, нелеко, изпълнено..

публикувано на 06.05.21 в 08:58
Архив

Бургас отбелязва с празнична програма Гергьовден

България отбелязва Денят на храбростта и празника на Българската армия - 6 май . Заради пандемията от коронавирус в Бургас честванията ще преминат без традиционния тържествен водосвет на бойните знамена и военни ритуали. За празника ще бъдат изнесени фолклорни концерти. Бургазлии и гостите на града ще могат да видят и възрожденската икона на Св...

публикувано на 06.05.21 в 08:26

Ще продължи ли санирането в Бургас? (обновена)

Пет години, след като подават документи за саниране, обитателите на блок първи в бургаския комплекс “Лазур“ все още очакват включване в Националната програма за енергийна ефективност. Сградата е тухлена и веднага след като стана възможно кандидатстването се организирахме, разказва Стефан Баев от домсъвета: " Обиколихме всичките 96 апартамента,..

обновено на 05.05.21 в 21:46

БЧК - Несебър реализира благотворителна акция за Великден

Общинската организация на Червения кръст- Несебър, проведе за поредна година благотворителна Великденска акция. На социално слаби, самотно живеещи и болни граждани на община Несебър са раздадени над 250 козунака и хранителни пакети, съдържащи традиционните за празника яйца и продукти от първа необходимост. Акцията стана възможна с..

публикувано на 05.05.21 в 21:28

Опашка за стикери за синя и зелена зона пред Транспортната къща

Десетки граждани чакат на опашка пред Транспортната къща за получаването на стикери за „Синя“ и „Зелена зона" след разширяването им и включването на нови райони. Приемането на документите се извършва в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" №106. Според чакащите, близо 40 души, приемът става бавно и само на едно гише, като е нужен..

публикувано на 05.05.21 в 15:05

"Булевард Демокрация" - на 5 май

Годината е 2121. Човечеството отдавна вече е колонизирало Марс. На планетата Земя са останали само българите и северномакедонците. Вторите отказват да се преселят на Червената планета, докато не се признае, че техните деди са я видели първи. А българите… Българите правят избори. Тъкмо в днешния ден внучката на някогашната лидерка на социалистите..

публикувано на 05.05.21 в 15:00