Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Обичам спорта, обичам София" - парад на алтернативните спортове

Снимка: Ивайло Николов

Близо 30 снимки са част от изложбата „Обичам спорта, обичам София“. Всички те показват активни хора и алтернативните спортове, които те практикуват. Това са карането на колело в града или сред природата, фрийрън, ски, сноуборд, катерене и много други. Всичко това се случва в различни зали, паркове, водоеми или на Витоша. Любомир Попйорданов, който е председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм, обясни, че е останал приятно изненадан от подбраните снимки за изложбата.
 
Шампионът в планинското колоездене Стивиан Гатев е един от героите на снимките, който присъстваше и на откриването на изложбата. Той заяви, че е важно да се популяризират алтернативните спортове като опция за активно ежедневие. Организационният секретар на фондация „София-Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев пък подчерта намерението на Столичната община да предоставя и промотира повече възможности за различни видове спорт.
 
Първата от поредицата от четири изложби, които фондация „София-Европейска столица на спорта“ планира през тази година, ще остане до 19 май. Следващите експозиции са предвидени за през лятото, като те ще бъдат поставени на Моста на влюбените до НДК и Градската градина пред Народния театър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.