Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

инж. Л. Ханджиев: Нужно е изграждане на подземна улица на бул. "Демокрация", при преминаването от "Богориди" към Морската градина

Създаването на отделна бус лента по бул. Демокрация е основната промяна, която се предвижда при реконструкцията на улицата. Ще се запази пешеходната зона. Предвиждат се допълнителни паркоместа, като се въведе напречно, а не надлъжно паркиране. Пътното платно остава в същите граници. На някои места за осигуряване на достатъчна ширина на лентите ще се намали ширината на зелената ивица, съобщи инж. Лъчезар Ханджиев от Камарата на инженерите в Бургас:

" В участъка от кръстовището на ул. "Копривщица" и "Дунав" до кръстовището с ул. "Ген. Гурко" ще бъде създадена сегрегирана лента, в която ще се движат автобусите от градския транспорт. От едната страна местата за паркиране ще се разположат надлъжно, а не напречно. Ще се извърши и реконструкция на кръстовището на ул. "Сан Стефано" и ул. "Константин Величков" с бул. "Демокрация". 

Да се реализира проекта за транспортен подлез в участъка на бул."Демокрация", там където от ул. "Богориди" се преминава към Морската градина, за това настояват от Камарата на инженерите. Според тях така ще се премахне невралгична точка в движението в района. Конкретното решение за това какви ще са ремонтните дейности по булеварда тепърва ще станат ясни при изготвянето на инвестиционния проект.  

повече може да чуете в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мораторуим за ново строителство по Черноморието

Мораториум върху всякакво ново строителство по българското Черноморие е единственото спасително решение. Това коментира в Бургас лидерът на гражданската платформа „Изправи се бг“ Мая Манолова по повод казуса „Алепу“: "Не става дума за никакво укрепително съоръжение, а става дума за комплекс, който е разрешен от конкретни лица в ДНСК и който се..

публикувано на 05.06.20 в 17:04

Нова временна организация по бургаската улица "Транспортна" от понеделник

Заради извършване на ремонтни дейности на ул. "Транспортна", в участъка от кръстовището с ул. "Димитър Аврамов" до кръговото кръстовище с бул. "Димитър Димов", се въвежда временна организация на движението в периода от 08.06.2020г. /понеделник/ до 08.07.2020г. /сряда/. Затворени за превозни средства ще са лентите от страната на гробищния парк, като..

публикувано на 05.06.20 в 16:12

По обновената „Демокрация“ в Бургас ще растат млади дървета

10 стари и опасни дървета бяха премахнати с ремонта на централния бургаски булевард "Демокрация", близо до пресечката с "Богориди". Това информират от Община Бургас.  Днес на тяхно място засаждат 10 нови.  Те са няколкогодишни укрепнали екземпляри от вида кълбовидна акация. Този вид дърво е много подходящ за градски условия, има плитка коренова система и..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

"Булевард Демокрация" - на 5 юни

И днес продължават споровете брегоукрепване ли е четириетажна сграда с обеми, подозрително приличащи на стаи и с асансьорна шахта. Ама всъщност, само ние си спорим. Строителната инспекция е категорична, че е брегоукрепване. Просто ние сме прости. В смисъл – не, че сме глупави, нямаме тази техническа експертиза. Въобще, в УАСГ спокойно могат да..

публикувано на 05.06.20 в 14:54

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица. Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при стриктно  спазване на противоепидемичните изисквания. 639 деца от общо 2406 са посетили детските градини..

публикувано на 05.06.20 в 13:55

Поставят видеонаблюдение по алеята от Моста до Сарафово

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи. Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество. По протежението на..

публикувано на 05.06.20 в 13:46

Поставиха спасителен пояс на бургаския мост

На Моста на бургаския плаж е монтиран спасителен пояс с 30-метрово въже като превантивна мярка. Той може да се използва единствено при спешни случаи с давещ се човек или друго живо същество, не и за игра. Комплектът със спасителния пояс е под видеонаблюдение. 

публикувано на 05.06.20 в 12:12