Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрон засне празника на ОУ "Любен Каравелов"

Днес с богата програма ОУ „Любен Каравелов“ в Бургас отбелязва патронния си празник, а дрон засне цялото събитие, което ще бъде популяризирано в Интернет. Събитието е под мотото Пътят към здравето и цели да насърчи здравословното хранене при децата. Третокласници предлагаха на гостите различни здравословни хапки, а директорът Анета Димова посочи, че искат да внушат грижата към здравето не само във физически, но и в духовен аспект,  което е ангажимент на всеки един от нас. Училището е и едно от многото в Бургас, което работи по общинската програма за популяризиране на здравословното хранене и превръщането му в начин на живот.

Подробности в репортажа на Калина Енчева

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Павлин Ковачев

Над 20 хиляди лева бяха събрани на благотворителния полицейски футболен турнир в Бургас

Чрез благотворителния полицейски футболен турнир за Купата "Свети Никола" в Бургас бяха събрани общо 20045 лева, това съобщи главният организатор на спортното събитие Павлин Ковачев. То се проведе за 15 - ти път в подкрепа на деца на починали служители на МВР.  В инициативата се включиха 22 отбора на полицейски структури или други от системата на..

публикувано на 20.06.24 в 20:17
Внучката на проф. Янков-Яна Тодорова

Международна конференция се провежда в БСУ

Преди 100 години в Бургас на 22 юни се ражда Александър Янков и никой не подозира, че той ще стане един от най-известните специалисти по морско право, дипломат и преподавател. Само на 18 години бургазлията  се озовава в затвора, а на 27 вече преподава право в Софийския университет. Бургаският свободен университет и юридическата общност..

публикувано на 20.06.24 в 15:59
Снимката е илюстративна

Планира се нов трафопост в Сливен, за да се спрат прекъсванията

Нов трафопост ще бъде изграден от EVN в кв.“Надежда“ в Сливен в опит да бъде дадена допълнителна мощност към ползвателите и да спрат прекъсванията, съобщават от Областна администрация. С този допълнителен трафопост инвестиционната програма на дружеството за Сливенска област за 2024 година се очаква да надхвърли предвидените 8,7 млн.лв.  Решението за..

публикувано на 20.06.24 в 15:41

Има опасност от въвеждане на режим на водата в Ямболско

Работни групи с добро техническо оборудване ще отстраняват аварии по водопроводната мрежа в малките и отдалечени населени места в Ямболска област. Заради трайното засушаване в региона има опасност от въвеждането на режим в някои от общините. Най-сериозен е проблемът с водозахранването в общините Тунджа и Стралджа, където количествата в..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

Предстои основен ремонт на улиците "Черковна" и "Цар Асен" в Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по..

публикувано на 20.06.24 в 14:57

Над 1350 стълба в Бургаско са обезопасени за птиците

Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас, съобщават от дружеството. От там изпълняват и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи. Електроразпределение Юг в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) реализират проект LIFE Safe Grid for Burgas..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

публикувано на 20.06.24 в 13:23