Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас с два приза на годишните награди на Българската аутсорсинг асоциация

Повече от 30 награди в 10 различни категории, бяха раздадени на вторите годишни награди за постижения на български фирми от IT сектора и за високи бизнес постижения в този бранш.  Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards. И двете събития за първи път се провеждат извън София. В столицата, както и в Пловдив, са базирани огромна част от компаниите, работещи в този сектор. Вчера обаче стана ясно, че техните мениджъри имат готови решения за растеж и децентрализация, а Бургас е една от най-желаните дестинации.
Два от призовете останаха в Бургас. В категорията, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор - партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора - бе отличена София. За "Технологичен град на годината" гласуваха членовете на БАА и БАСКОМ, обединяващи над 120 водещи хайтек компании. Бургас за втора поредна година грабва специална награда. На официалната церемония Innovations, Technology & Sourcing Awards той бе определен като "Най-динамично развиващ се технологичен град на годината". Втори в категорията "Технологична бизнес сграда  на годината" се класира Смарт център - Бургас, изграден от компанията "Планекс".

"Обединяването на БАА и БАСКОМ за провеждането на наградите е позитивен прецедент, който доказва, че когато работиш в синергия, постигаш устойчиви резултати. Съвместните ни усилия допринесоха и ще допринасят за изграждането на България като водеща аутсорсинг и технологична дестинация. Провеждането на тазгодишните награди в Бургас е ярък пример за доброто партньорство между БАА и Общината за развитие на аутсорсинг сектора у нас", каза Станимир Николов, председател на БАА.

България продължава динамичното си развитие като държава, предлагаща условия за развитието на аутсорсинг и ИТ индустриите, което е пряко свързано с високата квалификация на работещите в секторите и дългосрочната визия на компаниите, които вече налагат тенденции на световния пазар, а не просто следват установени практики. Доказателство за това е спечелената от България Европейска награда за аутсорсинг дестинация на 2015 година на Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA).

Не е изненадваща наградата за нас, каза инж.Пламен Андреев, след като "Смарт център" - Бургас, бе втората  сграда отличена в категорията "Технологична бизнес сграда  на годината".
Чуйте интервюто с инж.Пламен Андреев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот. "Църквата..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления. От 19.30 ч. заповядайте на празничен концерт на лодкостоянката, където ще пеем с Преслава..

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 са на пешеходци. Началникът на отдел "Пътна безопасност" в Община..

публикувано на 29.06.24 в 09:00

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. Стартът бе даден тази сутрин.  За безпроблемното протичане на..

обновено на 29.06.24 в 07:53
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат такива правомощия като истинската полиция.  На Моста също така са поставени спасителни пояси",..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито днес и ще продължи две седмици, до 14 юли. Българска търговско-промишлена палата е партньор на..

публикувано на 28.06.24 в 14:09