Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Наско от Б.Т.Р: Приемам проблемите по - спокойно, а любовта е най - голямата сила в живота ни

Песента „Моята сила“ е пилотен сингъл от предстоящия албум на Б.Т.Р, който можем да очакваме през тази година. Предстои видеореализация на песента. Тя беше представена на юбилейния концерт „50 години Щурците“ в началото на юни.

„Звукът е малко по твърд, защото оставихме такъв тип китари, но не мисля, че е с нещо различно от Б.Т.Р, но в същото време няма точно такава песен. Автор на песента е Славчо Николов, нашият китарист, негови са текста и музиката, аранжимента е на цялата група. Идеята на песента е, че любовта и най – голямата сила, която може да задвижи всеки един човек.“

От последния албум / 2014 г. „Защо“/ БТР предимно са концертирали, направили са 5 клипа на свои песни и са направили концерти в Америка и Канада, обикаляли са и много в Европа. Сега са решили, че е дошло вече времето за нов албум. Още може да чуете в звуковия файл:За групата отново предстои лято с много концерти . По традиция, за 15 та поредна година с Б.Т.Р. и Джон Лоутън ще посрещнем първия юлски изгрев в Тутракан, с емблематичната песен на Юрая Хип „Джулай Морнинг”.

Атанас Пенев или като всички го наричат Наско от Б.Т.Р казва, че е щастлив в любовта и спира до тук, не иска да издава повече за личния си живот. Споделя обаче, че вярва в любовта и в доброто у хората. Казва, че го среща всеки ден и се смее от сърце на определението за себе си, че е „джентълмен в рока“ . Къде обича да почива, какво му предстои през това лято и как релаксира в делника чуйте в звуковия файл:За втора година предстоят и съвместни концерти на Б.Т.Р. с екс вокалиста на „Джудас Прийтс“ Тим Рипър Оуенс. Рокаджиите ще взривят публиката на 29 юли Тутракан, 30 юли Бургас, Летен театър и 1 август Крапец.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 двойки казват „да“ на 20.02.2020 в Бургас

12 двойки избраха да сключат брак в Бургас на днешния 20.02.2020 г. февруари заради любопитното съвпадение на двойки в датата. Първата церемония е започнала в 10 часа в ритуалната зала на „Вардар“. Бракосъчетанията са през 15 минути заради сгъстения график. Февруари оправда очакванията ни, казва управителят на бургаския "Обреден комплекс" Магдалена..

публикувано на 20.02.20 в 13:10

Светът на влечугите ще бъде представен на лектория в музея

Съботната лекция, която традиционно се провежда в залата на Етнографския музей в Бургас, тази седмица ще бъде на тема „Тайнственият и непознат свят на влечугите". Тя ще бъде водена от представител на организацията "ЗмиярникЪ", която си е поставила амбициозната цел да повиши информираността на хората по отношение на влечугите. Чрез представяне..

публикувано на 20.02.20 в 10:45

Изложба с уникални исторически миниатюри ще бъде открита днес в БНР-Бургас

Сцени от българската история, библейски събития, шахматни фигури с рицари са само част от миниатюри, изработвани от Иванка Инджова от Средец. Учителят и заместник – директор на СУ „Св. Кирил и Методий“ създава творенията си основно от моделин, но използва и други материали. Започва преди няколко години съвсем случайно, разказа тя пред..

обновено на 20.02.20 в 08:13

Българските революционери оживяват в картини на бургаски деца

Бургаски ученици пресъздадоха борбите за национално освобождение в картини. Творбите са създадени в рамките на пленера "Българските революционери и възрожденци", който се проведе на 18 февруари в КЦ "Морско казино". Негови организатори са Община Бургас, Държавен архив - Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие. В пленера участваха..

публикувано на 19.02.20 в 14:20

Демонстративен хокеен мач на Ледената пързалка на Бургас

Демонстративен хокеен мач ще се изиграе на Ледената пързалка на Бургас. В него ще се включат хокеистите ветерани от бившия старозагорски отбор "Химик".  През годините отборът печели много отличия на държавни първенства, включва се и в благотворителни инициативи. Те участват и международен турнир в Чехословакия, която тогава е една от световните..

публикувано на 19.02.20 в 13:05

Мартенички с моливи и дървени лъжички сред уникатите на младежи с увреждания от "Социален център" - Бургас

Уникални мартеници правят младежи с увреждания от Социален център - Бургас. Тяхната запазена марка е използването на стари вестници при създаването на красиви неща.От хартията те увиват шайби, които залепят, лакират или оцветяват в различни форми. Сдружението има 29 потребители с различна степен на увреждания, 15 души от тях се..

обновено на 19.02.20 в 09:20

Световна шампионка по плуване снима рекламен клип в Бургас (ВИДЕО)

Настоящата световна шампионка по плуване на 1500 м свободен стил Симона Куадарела снима клип за италианската компания за високоскоростен интернет в модерния плувен комплекс "Парк Арена"ОЗК в Бургас.  И звестната състезателка е  споделила , че е впечатлена от условията, които предлага комплекса и би го включила като привлекателно място за тренировъчна..

публикувано на 18.02.20 в 15:47