Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министри и депутати не искат да летуват във ведомствената станция

За поредно лято в базата на Министерския съвет в Слънчев бряг липсват депутати и министри. Станцията е заета от служители на държавни ведомства, българи и чужденци. Свободни места няма .Пребиваването в нея е достъпно за всеки желаещ, резервации се правят чрез два сайта.  Кой избира почивка в държавната станция  провери Десислава Златева


От началото на август решаваме да проверим на най-голямата транспортна точка в Бургас – Автогара „Юг“дали туристите биха избрали почивка редом до министри и депутати:

„…Можем да я видим, предполагам, че там ще бъде по-евтино…Не бих отишъл, нямам желания да се виждам с такива хора…Не харесваме Слънчев бряг, цените сигурно са към 100 лева на нощ за една стая…

…Първо трябва да стана министър, ако е такса като за министър – с удоволствие…Аз съм обикновен работник и вероятно няма да ми е по силите…“

Базата е ремонтирана тази пролет, но не се предпочита от родните политици. Избират я редови служители на Министерския съвет, българи и чужденци, желаещи не липсват. Свободни места няма, каза директорът й Станка Харизанова и уточни:

 „На по-висши няма, защото сигурно ходят другаде…трябваше вече да е ясно, има от Народното събрание има много служители, но депутати засега няма. Една нощувка излиза 130 лева на апартамент с включени четири закуски.“

чуйте в звуковия файл анкетата на Десислава Златева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Несебър отбелязва празник на града с богата програма

Днес Несебър отбелязва празник на града. Той  започва със света литургия в храм „Успение Богородично“ в 9 ч., а в 10.30 ч. пред крепостните стени ще се проведе ритуал по издигане на националния флаг. Най-малките жители и гости на града ще се забавляват с весел детски празник в Южния парк с артистите на „Цирк Балкански“ в 18 часа. Вечерните..

публикувано на 15.08.24 в 08:00

Последен етап от ремонта на пътя Минерални бани–Банево–Изворище

Започват строителните дейности по последния етап от реконструкцията на общинския път Минерални бани–Банево–Изворище, в участъка от км 9+480 до км 10+180. За целта се въвежда временна организация за преминаването на МПС от днес, 14 август, до 16.09.2024 г., като поетапно ще се затваря едната лента за движение, съобщи Общината. Дейностите се извършват..

публикувано на 14.08.24 в 15:54
снимката е илюстративна

Отвориха пътя Бургас-Средец (обновена)

Заради двоен пожар пътят Бургас-Средец беше затворен и в двете посока. Към 15:30 часа от полицията информират, че движението и в двете посоки е възстановено.  Единият пожар е между с. Черни връх и кариерата, а другият е между Константиново и кариерата. Там има голямо задимяване, което намалява видимостта, съобщиха от ОД на МВР. В гасенето на огъня..

обновено на 14.08.24 в 15:36

Ръст на новопостроените жилищни сгради в област Сливен

Въведените в експлоатация новопостроените жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година се увеличават 4,2%, съобщават от Националния статистически институт. Преобладаващата част от всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г. са двустайни и тристайни.  Спрямо предходното тримесечие броят на въведените в..

публикувано на 14.08.24 в 14:28
снимката е илюстративна

В 25 населени места в Ямболска област са на воден режим

В 25 населени места в Ямболска област е въведен режим на водата. Липсата на достатъчно валежи през последните години и амортизираната до крайност водопроводна мрежа са основните причини за налагането на ограниченията. Трайното засушаване засегна освен равнинните и полупланинските райони на областта. В община Болярово жителите на село Камен връх..

публикувано на 14.08.24 в 14:14

Общинските съветници в Царево разрешиха изграждане на сграда за съд и прокуратура

С две питания от общински съветници в Царево – за моста в квартал „Василик“ и проблема с битовите отпадъци в общината започна днешната сесия на местния парламент. Дебати имаше и за фирми, пострадали от наводненията на 5 септември миналата година, които ще получат помощи от дарения.  Общинските съветници разрешиха Община Царево  да придобие..

публикувано на 14.08.24 в 13:30

Птицевъди искат да се забрани вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дена и заплашват с протести, ако това не се случи. Според Даниел Божанков, председател на браншовата организация, украинските яйца, които влизат на..

публикувано на 14.08.24 в 11:22