Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 села в Бургаска област на воден режим

На воден режим са  8 села в Бургаска област. Това са  руенските  Дропла, Мрежичко, Зайчар, Подгорец, Припек и Скала, както и  Грозден в Сунгурларска община и карнобатското  Екзарх Антимово. Водата е годна за пиене, част от показателите, обаче , се влошени,  обясни  д-р Марияна Кофинова от здравната инспекция:

 Обеззаразяването става чрез дозаторни системи. Възможно е дозаторната система да подаде по -голямо количество, например, дезинфектант,което затруднява и работата на В и К оператара. Но  те съответно са информирани, за подаването на водата и коригират подаването на  дезинфектант във водоемите.


Всички села са със собствени водоизточници и заради сушавата година в момента водата е недостатъчна. Причина за безводието е и фактът, че хората я използват и  за поливане, допълни д-р Кофинова.

Чуйте звуковия файл





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикалистът Иван Кирилов води листата на "Солидарна България" в Бургас

Бургаското пристанище да остане държавно е едно от целите на обединение "Солидарна България". Един от основателите му Ваня Григорова казва, че според информацията за изпълнението на поръчките, които ще допринесат за доброто му финансово състояние, се отклоняват. под натиска на част от управляващите. 18 души от бургаски регион влизат..

обновено на 06.05.24 в 17:18

Футболистът Милен Георгиев и бившият депутат Христиан Митев в обща листа на "Синя България"

20 души влизат  листата на "Синя България". Тя обединява десет консервативни партии и беше регистрирана днес. Част от кандидатите са добре познати лица. Сред тях има адвокати, лекари, предприемачи и журналисти. Водач е настоящият общински съветник и бивш футболист на "Нефтохимик" Милен Георгиев. Втори е адвокатът Христиан Митев, който стоеше..

обновено на 06.05.24 в 17:04

Листа от 28 кандидати за народни представители регистрира ДПС в РИК Бургас

Севим Али е водач на листата на ДПС в Бургас за следващите парламентарни избори на 9-и юни. Днес партията регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 28 кандидати за народни представители. Според Али, сформирана е силна листа от доказани парламентаристи.  "Всички са доказани професионалисти. Хора, които заслужават доверие на..

публикувано на 06.05.24 в 16:43

БСП регистрира в Бургас листата си за предстоящия вот

БСП регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 25 имена за предстоящия извънреден парламентарен вот на 9 юни. Водачът Петър Кънев коментира, че листата е много балансирана. Той очаква да имат минимум двама депутати, които да влязат в новия Парламент. Втори е Тодор Байчев, който е областен лидер на БСП в Бургас.  "По пътя към..

публикувано на 06.05.24 в 15:30

183-годишната църква "Свети Георги" във Воден посреща вярващи днес

Това е църквата, която се вижда отдалеч. Изглежда "кацнала" на едно от най-високите места в село Воден. За да стигнете до нея, ще трябва да повървите, не много, но достатъчно, за да ви се прииска да чуете историята й.  Вратата й се отваря трудно, с тежки ключове, Марияна Димова ги завъртва и споделя, че няма кой да се грижи за храма. Воденци..

публикувано на 06.05.24 в 12:30

Поморие отбелязва празник на града с Илия Луков

На Гергьовден Поморие отбелязва своя празник на града. Той се празнува от 1990 г. по решение на общинския съвет. В 09.00 ч. ще бъде  отслужвана Света литургия в Манастира „Свети Георги” в Поморие. В 11.00 ч. ще е официалното откриване на празника на открита сцена на НЧ „Светлина 1939”.  А половин час по-късно ще е прозвучи и празничния..

публикувано на 06.05.24 в 09:00

Оркестър "Канарите" ще свири на Гергьовден в Камено

На 6 май Камено чества името на своя покровител Св. Георги, който е и  патрон на православния храм в града. Музикален концерт, танцови  изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто  настроение на централния площад. Празничният ден ще започне в 9 часа  с тържествена литургия в църквата "Св. Георги Победоносец",..

обновено на 06.05.24 в 08:33