Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се стратегия за корпоративната социална отговорност

Представители на държавни институции, синдикати, работодателски организации, научни звена и неправителствени организации участват в семинар на тема „Корпоративната социална отговорност - за по-добро качество на живот“ ,който се провежда  в Бургас.

Семинарът е организиран от Министерството на труда и социалната политика в рамките на проект „Насърчаване на социалния диалог и подобряване на условията на труд на работниците и служителите“, съфинансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Семинарът бе открит откри заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, която съобщи, че Министерството работи за създаване на правната рамка за насърчаване на корпоративната и социална отговорност. В този процес трябва да вземат активно участие всички заинтересовани страни, посочи заместник-министър Петрова. 

След представянето на теоретични аспекти и международни инициативи, свързани с корпоративната социална отговорност, участниците споделиха своя практически опит от прилагането й в България.

През втория ден на срещата от Министерството на труда и социалната политика ще представи визията си за предстоящата стратегията по корпоративна социална отговорност: структура на документа, основна цел, времеви хоризонт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зърнопроизводителите в Бургаско доволни от реколтата, но притеснени от ниските изкупни цени

Добра реколта на зърнените култури в Бургаско, но земеделските стопани са притеснени от ниските изкупни цени. Жътвата приключи навсякъде в региона в началото на юли. За първа година тя започна почти месец по - рано, още в началото на юни, заради топлото време и узряването на зърното, съобщи Николай Киров, председател на местния Съюз на..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Над 35 градуса ще се спират камионите над 12 тона по отделни пътни участъци

Във връзка с метеорологичните прогнози и очакваното повишение на температурите над 35 градуса се предвижда в следобедните часове от 13 до 21 часа да се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци, посочват от АПИ. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците целогодишно и са инструктирани да предприемат мерки..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
архив

Екипи на ЮИДП - Сливен имат готовност да участват в гасене на пожари в пограничните райони с Турция

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница. Районът се наблюдава от горски служители и гранични полицаи.

публикувано на 12.07.24 в 11:06
Лични документи

Временно ще бъде ограничена системата за личните документи

Временното затруднение ще обхване периода от 18:00 часа днес до 24:00 часа на 14 юли, а причината е планирана миграция на базите данни, обслужващи Националния регистър на българските лични документи.  За същия период няма да са активни и следните услуги, предоставяни от портала на МВР – секция „Електронни административни услуги“: издаване на лична..

публикувано на 12.07.24 в 09:26
Държавен фонд

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за черупковите..

публикувано на 12.07.24 в 08:58

Оранжев код за много горещо време е обявен за цялата страна

Оранжев код за опасно високи температури е обявен от Националния институт по метеорология и хидрология. По Черноморието ще е слънчево. На юг ще има заоблачавания и на места може да превали. Температурите на въздуха ще са до 30-35°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.  Над планините ще е слънчево, след обяд на места..

публикувано на 12.07.24 в 07:29

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода днес поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния вход на Регионална библиотека "Георги Раковски" град Ямбол от 11:00 до 14:00 часа. Общината призовава гражданите да се..

публикувано на 12.07.24 в 07:26