Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1970 кутии контрабандни цигари откриха в кораб

1970 кутии /39 400 къса/ недекларирани цигари без акцизен бандерол откриха митнически и гранични служители в необитаема каюта на кораб. Корабът, плаващ под малтийски флаг, е пристигнал в Бургас на 29.08.2017 г. вечерта от Турция.

Митнически служители от Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“ и служители на Гранична полиция от ГКПП Пристанище Бургас извършват входяща контрола на кораба, при която митническите служители са поканили капитана и екипажа да декларират пренасяните и подлежащи на деклариране стоки, валута и валутни ценности.

Капитанът е представил пред митническите служители капитанска декларация, декларация от екипажа и декларация за съдържащите се в кораба стоки и имущество. След заверка на декларациите, митническите и гранични служители пристъпват към съвместна физическа проверка на кораба, за която е подадено искане от Гранично полицейско управление -Бургас.

В хода на проверката, в една от необитаемите каюти на кораба, те откриват 197 кашона, съдържащи общо 39 400 къса недекларирани цигари от четири различни търговски марки, всички с надписи „For duty free sale only“. Контрабандните цигари са иззети.

Срещу капитана на кораба – турски гражданин с инициали S.D., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обвиняем за разпространение на метамфетамин за над 150 000 лв, остава в ареста

Потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“ на мъж, обвиняем за разпространение на метамфетамин за над 150 000 лв. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, образувано в началото на 2024 година за организиране и ръководене на престъпна група заедно с други трима.  На 6 юни 2024г. на АМ Тракия до..

публикувано на 01.08.24 в 16:44
Морето край Приморско.

19-годишен узбекистанец се удави в морето край Приморско

19-годишен узбекистански гражданин се е удавил в морето край Приморско, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас днес. Младият мъж и 18-годишно момиче от Молдова отишли да плуват късно вечерта на 30 юли, след 21 часа. Той влязъл да плува, но внезапно изчезнал от погледа на младата жена, която подала сигнал около 2 1.50 ч в полицията за изчезналия..

публикувано на 01.08.24 в 10:42

Шофьор блъсна три коли на Околовръстния път в Бургас, предизвика огромно задръстване и избяга

Автомобил е блъснал верижно три коли на Околовръстния път в Бургас и това е предизвикало огромно задръстване след 9 ч., в час пик, в посока център - съобщиха от Областната дирекция на МВР в града по повод слушателски сигнал до БНР Бургас. Слушателят съобщи, че се чака около половин час, за да се излезе от "Меден рудник" към центъра, че е затруднено и..

публикувано на 01.08.24 в 09:51
Полицай въвежда обвиняемия Омар Аднан в съдебната зала.

Омар Аднан е имал не една, а три възможности да избегне катастрофата, убила бургаските полицаи

Обвиняемият за причиняването на смъртта на двамата бургаски полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев в катастрофа  - сирийският гражданин Омар Аднан, е имал не една, а три възможности да избегне сблъсъка между автобуса с 47 нелегални мигранти и полицейския им автомобил. Това показва автотехническата експертиза, която един от авторите ѝ - проф. д-р..

обновено на 31.07.24 в 16:07

"Възраждане" сигнализират за ограничен достъп до пътя при сараите на Доган

Общинският съветник от ПП "Възраждане" Мариян Иванов сигнализира, че на второстепенна улица, която е общински имот, са поставени антипаркинг устройства. Става въпрос за пътя, който преминава край т.нар. летни сараи на Доган. Според него, така се ограничава ползването на улицата и близкия общински паркинг. Подаден е сигнал и до Община Бургас. От..

публикувано на 31.07.24 в 15:47
снимката е илюстративна

Двама са в болница след челен удар на пътя Малко Търново - с. Кости

Двама са в болница след катастрофа на пътя между Малко Търново и село Кости. 74-годишен шофьор е навлязъл в насрещното пътно платно при ляв завой и се е блъснал челно в автомобила идващ срещу него.  От удара са пострадали пътниците в блъснатия автомобил. Единият от тях е мъж на 62 години. Той е настанен за лечение в бургаска болница в отделение..

публикувано на 31.07.24 в 12:35

Непълнолетни подпалиха заведение в Морската

Двама непълнолетни са задържани за палежа на заведение в Морската градина на Бургас. Изгорели са навес, изграден от дървени летви и слама. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Задържаните са на 16- и 17-годишна възраст от Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 31.07.24 в 11:42