Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 млн.лв за детегледачи

От 29 септември Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Родители в заетост”. Той ще  подпомага хората  да продължат трудовата си реализация.Бюрата по труда ще извършат подбор сред регистрираните лица за детегледачи, които ще бъдат насочени за одобрение от родителите. Те ще могат да изберат най-подходящи за детето си и да се върнат на работа, за да продължат професионалната си кариера или да намерят подходяща работа.

Право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване, не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 20 млн. лв. Срокът за прием на заявления е до 31.10.2017 г. или до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Очакванията са, че с планираните средства ще се осигури подкрепа за 1500 родители за отглеждане на техните деца.

Заявления ще се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

8-метров пилон с националния трибагреник ще бъде монтиран в Болярово

На входа на граничната община Болярово ще бъде монтиран 8-метров пилон с националния трибагреник.  Идеята и реализацията са на общинското ръководство по повод предстоящото честване - 50 години град Болярово на Димитровден.  По главните пътни артерии на общинския център са поставени редувайки се национален и общински флаг.  Кметът на общината  посочи,..

публикувано на 11.09.24 в 10:53

Продължава събирането на номинации за три награди в Сливен

Община Сливен продължава събирането на номинации за наградите „Д-р Иван Селимински”, „Добри Чинтулов” и „Милосърдие” за 2024 година. За наградите „Д-р Иван Селимински” и „Добри Чинтулов“ предложенията се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 09:55
Слънчев бряг снощи

Гръмотевична буря удари Черноморието

Силна гръмотевична буря удари Черноморието през изминалата вечер. Част от засегнатите райони са Слънчев бряг, Равда, Бургас, Несебър и Варна.  Валежите продължиха около час, придружени от интензивна гръмотевична активност.  Припомняме, че за днес е обявен оранжев код за опасно време в 12 области в Източна България и жълт код за 8 области в централната..

публикувано на 11.09.24 в 09:53

Оранжев и жълт код за валежи в Централна и Източна България, температури до 25°

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България. По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 11.09.24 в 07:44
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

Пръскат срещу кърлежи и комари в Болярово

От  днес в община Болярово ще бъдат обработени пясъчниците за игра в детските и учебните заведения на територията на цялата община. На 17 септември 2024 г. ще бъде извършена дезинсекция срещу комари и кърлежи. Общината призовава хората да  избягват районите, обработвани с препарати, поне за  следващите 24 часа, на които ще има поставени уведомителни..

публикувано на 10.09.24 в 13:14

Приключи ремонтът на детска ясла в квартал „Клуцохор“ в Сливен

Приключи частичният ремонт на Детска ясла №12, улица „Хилендар“ №9 в квартал  „Клуцохор“. Община Сливен започна дейностите през юли тази година в две от групите, намиращи се на втория етаж на детското заведение.  При ремонта са подменени вътрешните дървени прегради с PVC. Сменени са настилките – ламинирани плоскости и теракота, осветителни тела,..

публикувано на 10.09.24 в 13:11

Започва основен ремонт на стария път между Царево и Лозенец

Аварийно-възстановителните работи по стария път, свързващ град Царево и Лозенец стартират от днес, съобщават от пресцентъра на морската община.  Пътят  преминава край с.о Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението, реверсивно движение в някои отсечки и поетапни затваряния на пътя за движение в участъка между..

публикувано на 10.09.24 в 09:23