Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обвинение може да бъде повдигнато срещу Христо Радев

Ново обвинение може да бъде повдигнато срещу училищния директор Христо Радев от Ново Паничарево. Събрани са доказателства ,че е той е извършил блудствени действия и с други ученички, твърди прокуратурата.Днес Окръжният съд остави  под домашен арест Радев  като отхвърли искането на държавното обвинение за по-тежка мярка.

 Три протокола от разпити на две учителки и една бивша ученичка бяха представени  от държавното обвинение като нови доказателства за деянията на Христо Радев. Те са разпитани след като му е била наложена мярка домашен арест, затова от прокуратурата настояха,  той да бъде задържан, обясни говорителят на Районна прокуратура Христо Колев. Според него децата още миналата година са разказали на родители и учители, че директорът  е имал отношения с тях.Те , обаче, са неглижирали чутото. Едва след намесата на прокуратурата са решили да говорят.

Става въпрос и за други деяния, които не са само с едно дете , повече са , но заради следствието Колев не пожела да конкретизира.Като бъдат събрани достатъчно доказателства, ще бъде сигурно повдигнато обвинение.

Христо Радев отрече да е извършил подобни деяния и попита защо още миналата година никой не е сигнализирал. Според това ,което е прочел, учителките само разказват това,което им е  споделила ученичка  и не посочват ,че знаят за блудствени действия.

Решението на окръжния съд не може да се обжалва.

Повече в звуковия файл





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар избухна в апартамент в "Меден рудник", евакуираха три деца

Пожарникари спасиха три деца и болна жена от горящ апартамент в бургаския комплекс „Меден рудник“ този следобед.  Сигналът е подаден в 14:18 часа. По данни на полицията  в жилището на 11-ия етаж в блок 23 са били деца на 7, 10 и 11 години, както и 35-годишна жена, болна от множествена склероза.  Те са евакуирани от пристигналите на място..

публикувано на 30.07.24 в 15:05

Продължава оборудването на фургоните за най- тежко засегнатите в община Болярово

Продължава оборудването на фургоните, осигурени за най- тежко засегнатите от пожарите в крайграничната община Болярово. До момента са поставени 18 жилищни контейнери в селата Воден и Крайново. Не във всички фургони, в момента живеят пострадали от пожарите, уточни областният управител Николай Костадинов. „ В част от тях живеят семейства, други в..

публикувано на 30.07.24 в 14:17

Блъснаха пиян швед в Слънчев бряг

66-годишен ш ведски гражданин е бил блъснат в  "Слънчев бряг". Той е вървял пеша на пътя за Варна. Шофьорът, причинил инцидента, е избягал.  Пострадалият е тестван с дрегер за употреба на алкохол. Апаратът отчел 1,08 промила. Мъжът е с множество травми по тялото. Той е откаран за лечение към УМБАЛ - Бургас.

публикувано на 30.07.24 в 08:47

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“, съобщиха от полицията. Огънят възникна около 13.00 ч. днес в района под блок 66.  Пожар е възникнал в района на "Меден рудник" На място са пристигнали 6 –ма огнеборци с 2 противопожарни автомобила. Огънят беше обхванал сухи треви и храсти, без да застрашава човешки живот.  По първоначална..

публикувано на 29.07.24 в 16:43

Пожар е възникнал в района на "Меден рудник"

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщават от полицията.  Горят сухи треви и храсти. Установено е, че гори поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът е възникнал от искри паднали от ел. стълб. Гасенето..

публикувано на 29.07.24 в 14:21
Снимката е илюстративна.

Зачестяват измамите с бързи кредити

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Те посочват, че зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат нужда от небанково кредитиране. Често фирмите - фантоми създават фалшиви интернет страници, но..

публикувано на 29.07.24 в 13:19

Задържаха сериен крадец в един от бургаските молове

Задържан е 19 - годишен софиянец, осъществил няколко кражби в района на един от бургаските молове, съобщават от полицията.  В началото на юли, в рамките на седмица, в един от търговските обекти той откраднал  маркови парфюми на стойност 5 080 лв.  По същото време той е взел и  маркови спортни дрехи на обща стойност 2 000 лв. Софиянецът направил..

публикувано на 29.07.24 в 12:05