Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жителите на Сарафово раздвоени относно намаляването на спирките на 15 - ката

Снимка: www.sarafovo.info

Сега автобусите не стигат до спирките „Лазурна“ и „Ангел Димитров“, а желаещите да ползват градския транспорт трябва да вървят до спирка „Ради Николов“. Подписка против тези изменения са предприели жители на квартал Сарафово и настояват да се върне летния маршрут. Над 90 души са я подкрепили до момента, а коментарите са, че се чувстват ощетени. Други са на мнение, че спирките в квартала са на достатъчно близко разстояние и "не може автобуса да спира на всеки пред къщата".

повече може да чуете в звуковия файл:


Направено е наблюдение колко често се използват спирките „Лазурна“ и “Ангел Димитров" в бургаския квартал преди да бъде взето решението за въвеждането на зимното разписание, обясни управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

„Тези спирки, които бяха въведени след удължението на линията, не се ползват от никой. Имат едно качване на 3-4-ма души само в сутрешните часове на последната спирка в посока Бургас. Тя се намира на 200 метра от спирката, която сега се използва. Това означава, че гражданите в този район трябва да повървят 200 метра. Удължаването на линията е около километър и половина на курс, което води до завишени разходи за превозвача. Не си заслужават тези разходи, които всички трябва да платят, при положение, че хората може да повървят 200 метра. Това не е икономически изгодно. Поради тази причина, когато през лятото има много ползващи тези спирки нека да се ползват, но когато няма пътници, е безсмислено.“

Петко Драгнев коментира още, че няма как спирката на летището да не се обслужва през есенно – зимния период , защото тя се използва не само от туристите през лятото, но и от служителите на много фирми, който работят на територията на аеропорта.

повече може да чуете в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 души протестираха за четвърти ден в Бургас срещу зелените сертификати

В Бургас близо 50 души се събраха в четвъртия ден на протести срещу зелените сертификати за достъп до обществени места на закрито. Те блокираха за половин час движението на колите и градския транспорт като застанаха на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка в Бургас.  Протестът отново започна с митинг пред Регионалната здравна инспекция в..

публикувано на 23.10.21 в 15:05

5000 лева бяха събрани за Кристиян Стоянов от благотворителния спектакъл „Спящата красавица"

Близо 5000 лв. бяха събрани за лечението на 5-годишния Кристиян Стоянов от балетния спектакъл „Спящата красавица". Благотворителното събитие се проведе със съдействието на директора на Държавна опера Бургас и целия творчески колектив под патронажа на областния управител проф. Мария Нейкова. Средствата, събрани в урните, разположени на различни места в..

публикувано на 23.10.21 в 14:34
Царево

ОУП на Царево ще се забави още

Писмо на министъра на околната среда и водите спира процедирането на нови подробни устройствени планове в общината, коментира кметът на Царево Георги Лапчев. Предисторията на казуса е още от 2014 г. Тогава екоминистърът Искра Михайлова издава методически указания как да се процедират инвестиционни предложения и подробни устройствени..

публикувано на 22.10.21 в 17:44

Протестиращи в Ямбол:Предпочитаме локдаун

Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните служители протестираха в центъра на Ямбол срещу изискването на „зелен сертификат“ за Covid-19.Някои от тях предпочитат пълен локдаун и компенсации от държавата. „Аз съм собственик на заведение. Предпочитам пълен локдаун да ни дадат някакви пари, колкото да си посрещнем нуждите, защото сега..

публикувано на 22.10.21 в 16:25

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Стопира ли се строителството и инвестициите в цялата Община Царево? Кога и как може да се реши проблемът с канализацията в Синеморец? Гост в студиото – кметът Георги Лапчев. А за застрояването на селото – в разговора ще включим и Борислав Борисов от групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг!“. Започваме след новините в 15,..

публикувано на 22.10.21 в 14:47

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа". Прилагането на инженерните решения за корекция на коритото е продиктувано от преливането на реката при силните валежи през есента на 2014 година,..

публикувано на 22.10.21 в 11:46

Два протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Два протеста срещу въвеждането на зелените сертификати ще се проведат днес в Бургас. Единият е на представители на заведенията. Той ще започне от 15.00 ч. пред сградата на РЗИ – Бургас. Другият протест е на граждани , които също са против мярката. Той ще започне от 16.00 ч. пред Областната администрация в Бургас. 

публикувано на 22.10.21 в 09:43