Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стралдженско откриха контрабандно гориво

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Ямбол,  и ТД на НАП – Бургас е проведена съвместна операция на територията на област Ямбол за противодействие на нарушения и престъпления в сферата на акцизното законодателство – търговия с горива. Проверени са два обекта за съхранение на дизелово гориво. Констатирано е нарушение във ведомствена бензиностанция на земеделска база, на територията на община Стралджа. Там са  установени три наземни цистерни за съхранение на дизелово гориво и колонка за зареждане, които не са свързани по законовия ред за отчитане на реализацията на горивото. По случая е взето отношение от компетентния орган и е съставен протокол. Предстои вземане на отношение от приходната администрация по административен ред.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Митничари задържаха контрабандно злато за 100 000 лева

Митническите служители на пункт Малко Търново откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева в багажа на пътничка в лек автомобил, съобщиха от агенция Митници. Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“,..

публикувано на 26.08.24 в 14:51

В една лента е движението при разклона за Созопол заради катастрофа

В една лента се осъществява движението по второкласния път 99 от Приморско до Крайморие при разклона за Созопол.  Причината е катастрофа.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 26.08.24 в 11:17

Бургазлия е в кома след като е пребит от двама мъже в кв. "Победа"

40-годишен мъж е в кома, след като е пребит и оставен да лежи на тротоара на ул. "Петър Берон" в кв. "Победа".  Сигналът е получен на 24 август около 2:30 часа в Първо Районно управление - Бургас. Мъжът е бил с видими наранявания в областта на главата и тялото.  Откаран е в реанимацията на държавната болница в морския град.  По данни на свидетели..

публикувано на 26.08.24 в 08:59

Пожар горя в сграда в "Каптажа"

Пожар е горял в масивна постройка във вилна зона "Каптажа". Случаят е от събота, 24 август, около 19:20 часа.  Постройката е собственост на 43-годишен бургазлия. Огънят е потушен от екип на  РСПБЗН – Бургас, като е унищожено обзавеждането на втория жилищен етаж в сградата. Обгорял е и покрива.  Вероятната причина за пожара е възпламенил се рутер...

публикувано на 26.08.24 в 08:52
ГКПП Малко Търново

Търсят се граничари в няколко управления, в Елхово свободните места са 240

240 свободни места са обявени за елховската Регионалната дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. Полицаи са необходими за граничните..

публикувано на 26.08.24 в 08:05

Затвориха временно пътя за Бургас откъм АМ "Тракия" заради катастрофи

Три жени и един мъж са в болница след катастрофа край Бургас. Инцидентът се е случил снощи около хипермаркета на 9-и километър. Едната жена, шофирала лек автомобил, е спряла рязко, като в нея се блъска друга кола. Водачката е със счупена дясна ръка. Шофьорите са с отрицателни проби за алкохол и наркотици.  Малко преди това в същия район самостоятелно..

публикувано на 26.08.24 в 07:43

Гори заведение в Приморско

Пожар гори в заведение на Южния плаж в Приморско, съобщават от бургаската пожарна.  Сигналът е получен в 5:05 часа тази сутрин. На място има екипи на пожарната и полицията. Заведението е било затворено, а пострадали няма.  Има охрана, който не е видял никой в близост.  Гасенето на пожара продължава. 

публикувано на 26.08.24 в 07:14