Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за натравяне на животни са постъпили в кметството в Ахтопол

Снимка: БГНЕС

За натравяне на животни сигнализират граждани в кметството на Ахтопол. До момента не са констатирани смъртни случаи, обясни кметът на морския град Станислав Димитров.

„Имаме два устни сигнала от местни граждани. В един от разговорите, човекът ни разказа, че неговата котка е била натровена. Все още не е доказано, че подобно нещо се случва на територията на Ахтопол, но съм склонен да повярвам, защото имахме подобен случай през 2016 г. Тогава се доказа, че действително се хвърлят препарати, чрез които се натравят животните.“

За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 3 години, както и глоба от 2000 до 5000 лв.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Табела за паркиране в

По-скъпо паркиране в Бургас от днес: 1,30 лв. за час в "Синя зона", зелената остава 1 лв.

Паркирането в бургаската "Синя зона" вече струва 1,30 лв. за час престой, съгласно решение на Общинския съвет, влязло в сила на 1 август. Досега таксата беше 1 лев както за синята, така и за зелената зона. Тя остава лев за час престой на автомобилите в местата, определени за "Зелена зона". Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на..

публикувано на 01.08.24 в 08:58
Параклисът край Дряново.

Започва илинденският събор в ямболското село Дряново

Днес и утре в  ямболското село Дряново ще се проведе традиционният илинденски събор. В него ще се включи и сливенският митрополит Арсений, който ще отслужи литургия в обновения параклис носещ името на Свети Илия, считан за покровител на селото. Съборът в Дряново се провежда винаги на Илинден по стар стил без прекъсване от  1865 г. насам, уточни..

публикувано на 01.08.24 в 08:19
Жена показва останките от изгорялата ѝ къща.

Отпускат помощи на още засегнати от пожарите във Воден, Крайново и Горска поляна

Служители на Агенция „Социално подпомагане“ ще приемат заявления за отпускане на финансова помощ от жители на селата Воден, Крайново и Горска поляна, чиито къщи са засегнати  при пожарите през последния месец. Помощ вече е отпусната на 13 домакинства, които загубиха единствения си дом. Служителите на агенцията ще бъдат в село Воден в 10 часа,..

публикувано на 01.08.24 в 08:16
Блокове в бургаския комплекс

Редица блокове в комплекс "Изгрев" остават без вода заради ремонт

Без вода ще останат целия ден днес блокове в комплекс „Изгрев“ в Бургас, съобщи ВиК. Причината е ремонт, а времетраенето – от 8:30 ч до 17 часа. Без вода ще са блоковете, 8-и, 9-и, 16-и, 58-и, 59-и, 65-и, 66-и,196-и, 205-и, както и детска градина "Веселушко" и средните училища "Добри Чинтулов" и "Йордан Йовков". От бургаското дружество..

публикувано на 01.08.24 в 07:05

Лозари и винопроизводители от Поморие на протест срещу Наредба № 5

С автошествие с трактори, комбайни и товарни камиони, лозари и винопроизводители от Поморие протестираха срещу нови изисквания в наредба на министерството на финансите. Според промените в нормативния акт, лозарите се задължават да претеглят събраното грозде още в лозовите масиви, а след това в реално време да подават електронна декларация, с информация..

публикувано на 31.07.24 в 11:29

Започва Богородичният пост

За православните християни започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание животът на света Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено усърдни в..

публикувано на 31.07.24 в 08:35

Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на ниското строителство в „Крайморие“

Община Бургас и Центърът за подводна археология ще си сътрудничат за развитието на културно-историческия туризъм. До момента и двете страни имат общи дейности, които са културни събития и проучвания на подводното културно наследство на Черно море. След споразумението предстои да се създаде и развие лаборатория за консервация..

обновено на 30.07.24 в 16:30