Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търговци от "Славейков" искат нов паркинг и ремонт на улица

12 собственици на магазини от търговския център, който се намира срещу спортна зала „Младост” искат да бъде ремонтирана улицата пред търговската сграда, както и да се изгради нов паркинг между билдинга и бл. 62 в жк „Славейков”. Те са входирали исканията си в писмо до Общинския съвет. Аргументите им са че това е един от най - посещаваните райони от гражданите и гостите на Бургас.

Търговците настояват за обновяване и подобряване на инфраструктурата в района, защото до сега съществуващата е недостатъчна и в лошо състояние, особено пътната отсечка от ул. „Георги Минков”, хотел “Мираж” - Т11 "Престиж”.Те посочват, че е необходим и нов паркинг, заради хроничния недостиг на места за паркиране в района.

Искането им предстои да бъде разгледано и обсъдено в комисиите по транспорт и морско дело и устройство на територията.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Питат бургазлии как да бъдат именувани 130 улици в града

Пет обществени обсъждания за именуване на улици ще се проведат в различните административни райони, квартали и съставни селища на община Бургас. Това ще се случи от 7-10 юли и се налага поради влизането в сила на нови Подробни устройствени планове (ПУП) и искане от граждани за издаване на административни адреси. Броят на улиците е 130. Всяка от тях..

обновено на 07.07.20 в 11:28

Подписани са договорите за още 2 проекта на община Болярово

Официално започва реализацията на проектите на община Болярово за рехабилитация на тротоари и за изграждане на нова фитнес-зала в град Болярово. Вчера кметът на общината Христо Христов и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ Нели Кадиева подписаха договорите за двата проекта, които ще се реализират по Програмата за развитие на..

публикувано на 07.07.20 в 10:56
Σοζόπολη

Паркингите в Созопол – доволни и недоволни  

Община Созопол драстично е повишила приходите от паркингите, след като те станаха общински. Въпреки положителните ефекти, има сигнали и на недоволни.  6 общински паркинга с общ капацитет 800 места, с 480 повече в сравнение с преди. Електронна система и видеонаблюдение. Това са новостите в града това лято, след като паркингите..

публикувано на 07.07.20 в 09:10

Изграждат модерна специализирана детска болница в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град. Документът позволява да започне реалното планиране на дейностите за изграждане на специализираното лечебно заведение. "Партньорството между Община Бургас и..

публикувано на 06.07.20 в 17:13

Проекти за над 10 млн лв се изпълняват по Програмата за морско дело и рибарство в община Бургас

На територията на община Бургас се изпълняват проекти за над 10 млн. лв. по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. Това стана ясно по време на среща на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева с Димитър Янчев, председател на Сдружение „Морски сговор“, която се проведе на рибарско селище „Ченгене скеле“ край..

публикувано на 06.07.20 в 16:14

Продължава пръскането за комари

Въздушни обработки срещу ларви на комари с мотоделтапланер ще се извърват в следващите три дни (07, 08 и 09 юли). Ще бъдат обхванати водните площи по обходния канал на Атанасовско езеро и крайбрежния район на езерото Вая в посока кв. "Лозово", кв. "Долно Езерово" и кв. "Горно Езерово" и Комлушка низина. Пръскането ще бъде извършено от 6.00 до 10.00..

публикувано на 06.07.20 в 15:45

"Булевард Демокрация" на 6-ти юли

Подозирахме го, но вече е решено - до края на месеца сме в извънредна епидемична обстановка. Не е ясно до кога, това зависи само от нас - от броя на болните, от делата на здравите и най-вече - от маските. У докато у нас вече е ясно, че баловете и отворените барове подмладиха заразата, то в Испания си патят от това и взимат мерки. Колкото и да подцениха..

публикувано на 06.07.20 в 14:23