Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Морска администрация" в Бургас с нов директор

Александър Илиев е новият директор на Изпълнителната агенция "Морска администрация" в Бургас. Той е назначен на мястото на подалия оставка Станимир Николов. Николов заемаше ръководния пост от 2014 г. като за напускането е посочил лични мотиви. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лични документи

Временно ще бъде ограничена системата за личните документи

Временното затруднение ще обхване периода от 18:00 часа днес до 24:00 часа на 14 юли, а причината е планирана миграция на базите данни, обслужващи Националния регистър на българските лични документи.  За същия период няма да са активни и следните услуги, предоставяни от портала на МВР – секция „Електронни административни услуги“: издаване на лична..

публикувано на 12.07.24 в 09:26
Държавен фонд

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за черупковите..

публикувано на 12.07.24 в 08:58

Оранжев код за много горещо време е обявен за цялата страна

Оранжев код за опасно високи температури е обявен от Националния институт по метеорология и хидрология. По Черноморието ще е слънчево. На юг ще има заоблачавания и на места може да превали. Температурите на въздуха ще са до 30-35°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.  Над планините ще е слънчево, след обяд на места..

публикувано на 12.07.24 в 07:29

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода днес поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния вход на Регионална библиотека "Георги Раковски" град Ямбол от 11:00 до 14:00 часа. Общината призовава гражданите да се..

публикувано на 12.07.24 в 07:26

Президентът Румен Радев ще наблюдава демонстрациите на "Бриз"

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще наблюдава демонстрации по време на националното военноморско учение с международно участие „Бриз -2024“. Той ще се качи на борда на фрегатата „Дръзки“, откъдето ще следи изпълнението на задачи свързани с отбранителните способности в морски операции при кризи.  Междувременно от..

публикувано на 12.07.24 в 07:05

Президентът посети изграждащата се в Бургас производствена база за бронирана отбранителна техника

Държавният глава Румен Радев посети новоизграждаща се в Бургас производствена база на компанията "International Armored Group“ (IAG), специализирана в произвеждането на бронирани автомобили за световните пазари. Президентът и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от основателя и собственик на IAG д-р Антон Стефов, който представи плановете и..

обновено на 11.07.24 в 22:00

Стартира ремонтът на втората база за медицинско въздушно спасяване в Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен“ край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта. Временната база ще се помещава в хангар, собственост на община Сливен и вече има сключен договор между страните..

обновено на 11.07.24 в 15:55