Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха официално София за Европейска столица на спорта

Снимка: БГНЕС

София вече официално е спортна столица на Европа за 2018 година, след като кметът Йорданка Фандъкова пое официално щафетата от Марсилия. Церемонията се състоя в Брюксел, където Фандъкова заяви:

За всички нас се превърна в една голяма кауза - каузата "Европейска столица на спорта", която обединява усилията на професионалните спортисти, на хората и на гражданите, които искат да се занимават активно със спорт и разбира се ангажира институциите, общината и държавата със създаване на условия за това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44