Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: Няма да сме патерица на Борисов

Вратата за бъдещи обединения не е затворена, но няма да сме патерица на Бойко Борисов. Това коментира в Бургас председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Относно бившите си партньори от Реформаторския блок, Атанасов посочи:

„От изборите насам, аз не съм чул оценка на СДС за настоящото управление на властта. Те имат политически орган и би следвало, като политическа партия, да имат оценка за властта. Защото, вижте едно просто правило – партиите се създават, за да се борят за властта. Искам да чуя техните позиции, също така, донякъде, и на ДБГ.   Ако има политически сили, които, макар и извън парламента, считат, че трябва да бъде подкрепяна политиката на Борисов, защото бил десен или нещо такова, ние не можем да бъдем заедно, защото имаме различна оценка“

А настоящото управление е по-лошо и от тоталитарно, категоричен бе Атанас Атанасов. За пример посочи раздадените стотици милиони на последното заседание на МС без санкция на парламента. Според Атанасов, така ГЕРБ си купували влияние.

Новата формация в дясно – ДСБ, „Да, България“, Зелените и БЗНС акцентират върху регионалните проблеми. На съвместна пресконференция в Бургас техни представители начертаха насоките в бъдещата им дейност. Няма как да не отчетем факта, че за някои са закъснели доста – като повишаването на билетчето за градския транспорт, което вече е факт. За други, обаче, ще търсят отговори.  Даниела Божинова от „Зелените“ посочи, че едно от техните притеснения са свързани с последствията от бедствията.

Към момента е актуално увеличаването на такса „смет“ в Бургас, посочи Момчил Момчилов от БЗНС.

Подробности можете да чуете в звуковите файлове.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В очакване на втория мандат

Тази седмица президентът Румен Радев се очаква да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски...

публикувано на 15.07.24 в 07:39
Акад. Николай Денков

Денков: Пълна илюзия би било някой да се опитва да прави стабилно правителство

Пълна илюзия би било някой да се опитва да прави стабилно правителство. Това заяви бившият премиер Николай Денков преди началото на разговорите между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" във връзка с мандата за съставяне на правителство, който коалицията ще получи идната седмица от президента Румен Радев.  По думите на Денков парламентът..

публикувано на 13.07.24 в 12:33

Вторият мандат – идната седмица! Радев очаква отговори от ПП-ДБ

Идната седмица – тогава президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". Президентът Румен Радев ще наблюдава демонстрациите на "Бриз" "Първо искам да..

публикувано на 12.07.24 в 08:59
Калин Стоянов

Искат оставката на Калин Стоянов заради момчето, пребито от полицай

От ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от полицейски служител. Това стана ясно след изслушването по темата в пленарна зала. Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър "Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в..

публикувано на 11.07.24 в 14:16

ПГ на ДПС изключи 17 депутати, сред тях и тримата бургаски (ОБНОВЕНА)

Парламентарната група на ДПС е взела решение за изключване от състава си на 17 депутати. Това са народните представители, които подкрепиха Ахмед Доган и бяха на среща при него в "Росенец". Сред тях са и тримата бургаски Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан. Сред изключените е и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров. 25 души са..

публикувано на 11.07.24 в 10:53

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС; брутално отношение към членовете на..

публикувано на 11.07.24 в 08:48

Корнелия Нинова вече не е председател на БСП

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията и на нейно място записа Атанас Зафиров,  но само като изпълняващ функциите на председател. Корнелия Нинова: Държавата ни е в тежка криза Съдът е отхвърлил искането Зафиров да бъде вписан за нов председател до избор на титуляр от конгреса на..

публикувано на 10.07.24 в 14:56