Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сесия на Общинския съвет ще се проведе днес в Приморско

Дрегер за наркотици да закупи Община Приморско, предлага в своя докладна кметът Димитър Германов. Предложението му ще бъде гласувано на днешната сесия на общинския съвет.  Устройството струва около 8 000 лв. и ще бъде дарено на ОД на МВР, които ще го преотстъпят на местната полиция за ползване, уточнява в докладната си Германов. Малко над 3 600 000 лв. ще е сметката за битовите отпадъци на Община Приморско. Тя ще бъде гласувана също на днешната сесия на Общинския съвет. Близо 1 200 000 лв. ще бъдат похарчени за сметосъбиране и сметоизвозване, а около 1 500 000 лв. за почистване на общината, пояснява Германов. Актуализация на капиталовата програма е друга от точките на днешната сесия. Общината няма да излезе на минус, защото за сметка на някои от увеличените стойности на дейности, ще бъдат намалени други. Повече средства ще бъдат похарчени за смяна на дограмата в Детската градина в село Ясна поляна, за ремонт на ул. „Иглика“ в Приморско, за закупуване на лазерен нивелир за музея, за укрепване на брега под ул. „Лазур“, както и брегоукрепване на река Дяволска и други. Сесията започва в 10.00 ч.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Шест тона хранителни продукти дари ГЕРБ Сливен

Шест тона хранителни продукти дари ПП ГЕРБ Сливен на Общинска хранителна банка във връзка с инициативата „Заедно с теб“. Дарението включва олио, брашно, ориз, леща, боб, захар, макаронени изделия. Продуктите са закупени със средства, дарени от общински съветници и  членове на местната структура. Те ще се даряват приоритетно на хората, поставени под..

публикувано на 09.04.20 в 17:05

В петък затварят част от ул. "Кирил и Методий" в Бургас

Ул. "Кирил и Методий" ще е затворена за движение на автомобили в петък за времето от 09.00 до 17.00 часа. Това се налага заради доставка на материали и строителни дейности за изграждане на новата библиотека. Забраната важи за участъка от пресечката с "Демокрация" до пресечката с "Оборище. От Община Бургас призовават да се избират алтернативни..

публикувано на 09.04.20 в 16:57

Архимандрит Димитрий: Не идвайте в храмовете, молете се вкъщи

Пълна дезинфекция се извършва във всички църкви на територията на Ямболска духовна епархия. Осигурени са предпазни средства за свещениците. Ежедневно се дезинфекцират храмовете, както в Ямбол, така и в региона, заяви архимандрит Димитрий. "На всеки половин час са инструктирани служителите иконите да се забърсват със спирт. Всички столове..

публикувано на 09.04.20 в 16:47

Великденският благотворителен базар на бургаските майки тази година онлайн

Движението на българските майки в Бургас провежда традиционния си Благотворителния великденски базар онлайн. Събитието, макар и в този нетипичен вариант , се провежда за 13 – та поредна година. Снимки на красивите сувенири и празничната украса дарени благотворително могат да бъдат видени във фейсбук страницата на движението, а..

публикувано на 09.04.20 в 16:02

Отрицателни са пробите на служителите от Спешното в Бургас. Започна раздаването на хранителни пакети

Започна раздаването на хранителни пакети по одобрените заявления към програмата на Общински съвет - Бургас. Раздават се и такива, набавени чрез дарение - на нуждаещи се хора от града, но и от съставните селища. Всички хранителни пакети се доставят до врата в домовете. От утре кметските наместници и териториалните директори ще разясняват схемата за..

публикувано на 09.04.20 в 15:39

"Булевард Демокрация" на 9 април

Десетки студенти се прибраха по родните места, много от техните родители останаха без работа, както и част от младите хора, които работеха, за да си помагат. Социални облекчения и реорганизация на учебния процес поискаха от Националното представителство на студентските съвети. Позиция от 16 точки изпрати то до Министерството на образованието и до висшите..

публикувано на 09.04.20 в 14:51

Шест различни социални програми предоставят хранителни помощи на нуждаещите се в Бургас

Шест различни социални програми предоставят хранителни помощи в подкрепа на най-уязвимите и нуждаещи се хора в Бургас. 1. Най-новата програма за еднократна безвъзмездна помощ към новосъздадения общински социален фонд COVID-19 стартира преди три дни и вече има над 60 подадени заявления. Тя представлява пакети с хранителни продукти на стойност 60, 100 и..

публикувано на 09.04.20 в 13:28