Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мъжко хоро в река Новоселска

С освещаване на бойните знамена на  военните формирования в Сливен ще бъде отбелязан празника Богоявление  - Йордановден в Сливен. Церемонията ще се състои пред паметника на войводата Панайот Хитов.

Тържественият ден ще започне с литийно шествие  от храм „Св.София“ в кв.“Ново село“ до паметника на войводата Панайот Хитов, където представителните военни части ще бъдат строени за Богоявленския ритуал. Веднага след това на новият мост над река Новоселска ще бъде отслужен Богоявленски водосвет и ще се извърши ритуалът за спасяване на Светия Кръст. И тази година гражданско сдружение  „Свети Георги Победоносец“ организира  т.нар. „мъжко хоро“, което се играе в реката. В 12.00 часа пред храм „Св. Димитър“ в центъра на града ще бъде раздаден курбан за здраве.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради две аварии спряха водата в Българово

Заради две аварии спряха водата в Българово.Първата е на водоема за питейна вода и, втората е  на улица "Петрова нива".Водоподаването ще бъде възстановено след отсраняването им, съобщават от местното кметство.

публикувано на 24.11.20 в 09:20

Общинският съвет в Бургас ще заседава за първи път онлайн

За първи път общинското заседание на бургаските съветници ще се проведе онлайн.Те вече  проведоха заседанията на различните общински комисии дистанционно. Съветниците трябва  да обсъдят 38 докладни и 12 питания. Част от тях  са свързани с преразпределение на капиталови  разходи, кандидатстване по проекти и инфраструктурни проблеми  Една от..

публикувано на 24.11.20 в 09:07

200 хиляди лева от такса "смет" не са постъпили в община " Тунджа"

Над 200 хил. лева от такса „смет”, предвидени в бюджета на Община „Тунджа” за сметосъбиране и сметоизвозване, не са постъпили, което изправя пред риск изпълнението на услугата. От ръководството на общината са изпратили покани до всички граждани и фирми да внесат дължимата в бюджета такса „смет”.  Услугата в момента продължава да се изпълнява, но се..

публикувано на 24.11.20 в 08:41

6 проектора бяха дарени на Английската гимназия в Бургас

Бивши възпитаници и общественият съвет дариха 6 нови проектора на гимназия "Гео Милев" в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това оборудване ще осигури високотехнологична мултимедийна учебна среда. „Помощта, която получаваме, за да осигурим заслужената база за нашите ученици е огромна и целият екип на АЕГ „Гео Милев“ е благодарен на ангажираните с..

публикувано на 23.11.20 в 16:06
Снимката е с илюстративна цел.

Спират водата в Поморие утре

Утре, 24.11.2020 г. (вторник), водата в Поморие ще бъде спряна централно заради ремонтни дейности, съобщават от ВиК - Бургас. Между 08.00 и 18.00 часа, жителите ще бъдат без вода, поради авария в главния водопровод.

публикувано на 23.11.20 в 15:02

В три инициативи за намаляване на отпадъците се включва Бургас

В периода от 21 до 29 ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/. Мотото през 2020 г. е "Моите действия за намаляване на отпадъците". Идеята на Европейската седмица е да популяризира концепцията за предотвратяване на генерирането на отпадъци чрез координиране на дейности, осъществени от публични институции или местни..

публикувано на 23.11.20 в 14:43
Снимката е илюстративна

Родители с предложения как да се извършва приема през следващата учебна година

Родителите, които ще записват за първи път своите деца в общинските детски ясли, градини или в първи клас, могат да подават предложения за промяна на правилата за прием през учебната 2021/2022 година, съобщават от община Бургас. Предложенията могат да бъдат входирани до 29 ноември в Центъра за административно обслужване на граждани в сградата на..

публикувано на 23.11.20 в 14:20