Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мъжко хоро в река Новоселска

С освещаване на бойните знамена на  военните формирования в Сливен ще бъде отбелязан празника Богоявление  - Йордановден в Сливен. Церемонията ще се състои пред паметника на войводата Панайот Хитов.

Тържественият ден ще започне с литийно шествие  от храм „Св.София“ в кв.“Ново село“ до паметника на войводата Панайот Хитов, където представителните военни части ще бъдат строени за Богоявленския ритуал. Веднага след това на новият мост над река Новоселска ще бъде отслужен Богоявленски водосвет и ще се извърши ритуалът за спасяване на Светия Кръст. И тази година гражданско сдружение  „Свети Георги Победоносец“ организира  т.нар. „мъжко хоро“, което се играе в реката. В 12.00 часа пред храм „Св. Димитър“ в центъра на града ще бъде раздаден курбан за здраве.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затваря се част от ул. "Георги Попаянов" в бургаския комплекс "Меден рудник"

Част от ул. "Георги Попаянов" в бургаския комплекс "Меден рудник" се затваря за движение. Причината е продължаващият ремонт по ВиК мрежата ѝ, съобщиха от Общината.  Затворено за движение е кръстовището с ул. „Петрова нива“ до бл. 192 в ж.к. „Меден рудник“ в посока от ул. „Георги Попаянов“ към ул. „Константин Петканов“.  Временната организация на..

публикувано на 18.05.22 в 10:36

Жена е с 40% изгаряния след инцидент с газова бутилка

В Бургас около 16.21 ч. вчера  в апартамент, който е в бл. 42 в ж.к. „Изгрев“, по време на готвене се е възпламенила газовата бутилка на използвания котлон от 64-годишната собственичка на жилището.   Жената е откарана е в клиниката по изгарянията във Варна. Там е констатирано, че е с над 40 % изгаряния по тялото и главата. 

публикувано на 18.05.22 в 09:33

Възстановяват Дните на отворени врати в Родилно отделение на УМБАЛ Бургас

След дълго прекъсване заради ковид-пандемията, Дните на отворените врати в Родилно отделение на УМБАЛ Бургас се възстановяват от днес и ще се провеждат отново всяка сряда. Инициативата е предназначена за бъдещите майки.  Целта е да ги запознае с условията, по които протича раждането в УМБАЛ Бургас - всяка стъпка от приемането, до изписването. В..

публикувано на 18.05.22 в 08:52
Добро утро, Бургас!

Акцентите в сутрешния блок на БНР Бургас на 18-ти май

Темите в предаването днес: Протестите на превозвачите остават, въпреки че вчера имаше диалог между техни представители и премиера Кирил Петков.Как ще протекат действията в Бургас и ще има ли задръствания, ще проследим заедно след 8 часа. Очаквайте мотивите на Румен Христов, управител на голяма фирма за пътнически превози и Тодор Димитров   от..

обновено на 18.05.22 в 07:50

В Созопол предстои акция по почистване и облагородяване на града

За трета поредна година Община Созопол и Обществения съвет организират инициативата „Ние ме Созопол“. Кметът Тихомир Янакиев и служителите на администрацията ще се включат отново в акцията,  за да бъде градът по-красив и да посрещне Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, както и да..

публикувано на 18.05.22 в 07:30

Започна приемът на проекти за инвестиции в преработката на селскостопански продукти

Започна приемът на проекти по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони в периода 2014-2020 г. Процедурата предвижда прием на проекти с инвестиционна стойност до 300 000 евро по подмярката, която е част от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие..

публикувано на 18.05.22 в 07:15

Протест на превозвачите ще блокира движението по улица "Крайезерна“ в Бургас

От 09:00 до 17:00ч.спира междуселищният транспорт в бургаска област. Това каза собственикът на най-голямата транспортна фирма в областта Румен Христов. В Бургас няма да има протестно автошествие на превозвачи, а ще се блокира движението само на товарните автомобили по улица „Крайезерна“, като ще бъдат пропускани само леки автомобили...

публикувано на 18.05.22 в 07:00