Вместо да пътуват с абонаментен пакет, учениците могат да си заредят електронни билети

Учениците, които по-рядко използват градския транспорт на Бургас, имат възможност вместо карти с 60 или 90 пътувания, да заредят само електронни билети на цена 90 стотинки. Това каза управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев относно искането на родители към кмета Димитър Николов, да бъде въведена карта с 30 пътувания за учениците, както при пенсионерите.

"Който смята, че този месец, понеже има ваканция, ще има по-малко пътувания, може да си зареди в електронната карта 5 билета и ще пътува 5 пъти. И тези билети не изгарят. Всеки има право да си избере дали такъв електронен билет да си зареди, защото ще пътува 3 пъти в месеца, дали да си вземе пакет с 60 пътувания, защото ще пътува два пъти всеки ден, или ще вземе пакет с 90 пътувания, защото пътува три пъти на ден", обясни Драгнев. 

Любомир Атанасов, заместник-управител на „Бургасбус“ е категоричен, че на този етап е преценено както от общинския съвет, така и от експерти на превозвача, че тези пътувания са достатъчни за различните граждани. "Самата група си показва дали има или няма нужда от различен ценови хоризонт, от  различен брой пътувания. Ако определен гражданин иска да пътува на ниска цена, но само няколко пъти - предлагаме тази опция да закупи 5 билета на цена 90 стотинки за ученици и студенти редовно обучение", допълва Атанасов.


Подробностите в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Учениците са дискриминирани заради липсата на карти за 30 пътувания, смята бургаска майка

Дискриминирани ли са учениците относно картите с намаления за градския транспорт, запита бургаска майка кмета Димитър Николов. Причината - липсват карти за 30 пътувания.   „Ние живеем в квартал и много често заради лошо време като дъжд, сняг..

публикувано на 08.01.18 в 08:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкопават ул. „Климент Охридски“ за подмяна на канализацията

На 10 май 2021 г. стартират ремонтни дейности по ВиК мрежата на бургаската улица „Климент Охридски“ - в участъка от ул. „Дебелт“ до ул. „Цар Калоян“. Този етап на проекта ще продължи до 21.06.2021 г. За осигуряване на фронт за извършване на изкопните..

публикувано на 07.05.21 в 17:15

„Възраждане“ сигнализира за неправомерна практика на ВиК

За неправомерна практика на ВиК – Бургас сигнализираха представители на партия „Възраждане“. Жители от Айтос, Поморие и Несебър са получили предписания от дружеството да изградят и обезопасят за своя сметка водомерни шахти пред имотите си. От..

публикувано на 07.05.21 в 17:12

"Булевард Демокрация" - на 7 май

Това Народно събрание може да остане в историята като най-краткото, но ще е и едно от тези, произвели най-много скандали. Или поне, със сигурност, най-много за най-малко време. След пилетата, кюлчетата и плеймейтките, днес се очакват нови скандални..

публикувано на 07.05.21 в 15:12

Ударни улични ремонти в Община Айтос

По два проекта за рехабилитация и реконструкция на улични настилки, спечелени през Местната инициативна група,  работи Община Айтос. С  402 000 лева ще бъдат подобрени уличните настилки в селата  Малка поляна и Поляново. Рехабилитация и..

публикувано на 07.05.21 в 14:11

Море от цветя за Ваня Костова

"Море от нежност ", " Дом от мечти", "Цвете за обич", " Закъсняла любов", "Искам тази нощ нещо да ти кажа" - част от песните, които докоснаха чрез неземния глас на Ваня Костова сърцата на хиляди хора.Те звучаха днес в нейна памет пред   знакови за Бургас..

публикувано на 07.05.21 в 13:14
Пристанище Бургас

Ангел Забуртов, ДП „Пристанищна инфраструктура": Работи се по цялостна дигитализация по логистичната верига

Вече 13 години се реализират мащабни проекти за обновяване и модернизиране на пристанищната инфраструктура в страната ни. Те се осъществяват с финансовата помощ на ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура“. Това каза Ангел Забуртов, генерален..

публикувано на 07.05.21 в 13:11
снимки: Община Бургас

Продължава обновяването на спортните площадки в бургаските училища

Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“ вече има открита нова спортна площадка в своя двор. Тя разполага с комбинирано игрище за баскетбол и футбол, покрито с изкуствена омекотена настилка, както и с фитнес уреди. Досега..

публикувано на 07.05.21 в 10:57