Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо да пътуват с абонаментен пакет, учениците могат да си заредят електронни билети

Учениците, които по-рядко използват градския транспорт на Бургас, имат възможност вместо карти с 60 или 90 пътувания, да заредят само електронни билети на цена 90 стотинки. Това каза управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев относно искането на родители към кмета Димитър Николов, да бъде въведена карта с 30 пътувания за учениците, както при пенсионерите.

"Който смята, че този месец, понеже има ваканция, ще има по-малко пътувания, може да си зареди в електронната карта 5 билета и ще пътува 5 пъти. И тези билети не изгарят. Всеки има право да си избере дали такъв електронен билет да си зареди, защото ще пътува 3 пъти в месеца, дали да си вземе пакет с 60 пътувания, защото ще пътува два пъти всеки ден, или ще вземе пакет с 90 пътувания, защото пътува три пъти на ден", обясни Драгнев. 

Любомир Атанасов, заместник-управител на „Бургасбус“ е категоричен, че на този етап е преценено както от общинския съвет, така и от експерти на превозвача, че тези пътувания са достатъчни за различните граждани. "Самата група си показва дали има или няма нужда от различен ценови хоризонт, от  различен брой пътувания. Ако определен гражданин иска да пътува на ниска цена, но само няколко пъти - предлагаме тази опция да закупи 5 билета на цена 90 стотинки за ученици и студенти редовно обучение", допълва Атанасов.


Подробностите в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Учениците са дискриминирани заради липсата на карти за 30 пътувания, смята бургаска майка

Дискриминирани ли са учениците относно картите с намаления за градския транспорт, запита бургаска майка кмета Димитър Николов. Причината - липсват карти за 30 пътувания.   „Ние живеем в квартал и много често заради лошо време като дъжд, сняг..

публикувано на 08.01.18 в 08:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще..

публикувано на 26.04.24 в 08:00
снимката е илюстративна

Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд този следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 25.04.24 в 21:43

Община Болярово ще подпомогне финансово своите абитуриенти

Общинският съвет в Болярово единодушно утвърдени докладите на шестте читалища в общината, отчетите за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през миналата година. Общината ще изпрати тържествено своите 13..

обновено на 25.04.24 в 16:08

Безплатни извънредни курсове ще има в Бургас в нощта срещу Великден

На Великден в нощта на 4 срещу 5 май, ОП "Бургасбус" ще осигури безплатни извънредни курсове. Автобусите ще се движат по линии Б11 и Б12 с часове на тръгване от начална спирка в 00:30. Линиите обслужват основните спирки в комплексите „Изгрев“,..

публикувано на 25.04.24 в 13:10

В началото на юни „Алеф” награждава победителите в литературния конкурс

Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото спасяване по време на Холокоста отвори врати към знанията и въображението на над 300 младежи от България, Израел, Германия, Румъния, Австрия, Унгария,..

публикувано на 25.04.24 в 11:37

Започва реденето на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“

Инспекция на ремонтните работи по ул. „Доктор Нидер“ направи к метът Димитър Николов и инж. Чанка Коралска, информират от Община Бургас. Там ВиК постави нови тръби, а след тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Възложена е работа по..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Улица "Патриарх Евтимий" в Бургас ще бъде ремонтирана

Предстои пълното обновяване на улица “Патриарх Евтимий” в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Ремонтът започва след Великденските празници. Получено е одобрение от институциите. Финансирането е от  Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 25.04.24 в 08:37