Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва цялостна реконструкция на няколко бургаски улици, първата е „Лермонтов“

видин улица дупки ремонт
Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Няколко централни бургаски улици ще бъдат изцяло реконструирани. Те ще придобият нова приятна визия, която ще е в синхрон със съвременната градска среда. Това са "Лермонтов", "Шипка", "Отец Паисий", "Иларион Макариополски", "Успенска", "Гео Милев", "Граф Игнатиев" и "Константин Фотинов".

Следващата седмица стартира първият етап от реконструкцията, при който ще бъде извършена аварийна подмяна на водопровода на ул. "Лермонтов" в участъка от ул. "Славянска" до ул. "Георги Кирков".

Заради изкопните работи от 16 януари, вторник, ще бъде въведена временна организация на движението. Участъкът ще бъде затворен за превозни средства. Движението ще бъде пренасочено по ул. "Възраждане", а ул. "Георги Кирков" ще бъде отворена за еднопосочно движение.

Вторият етап от рехабилитацията на ул. "Лермонтов" обхваща участъка до ул. "Шипка", както и самата ул. "Шипка". 

След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част - от асфалт. Облагородяването на района предвижда изграждането на тротоари, монтиране на ново осветление, озеленяване, поставяне на подземни контейнери.

По време на ремонтните дейности по "Лермонтов" синята зона по ул. "Възраждане" в участъка от "Георги Кирков" до "Шипка", както и по ул. "Шипка", няма да функционира заради затруднението в трафика.

Живеещите на ул. "Лермонтов", които притежават годишни стикери за локално паркиране, ще получат право да спират своите превозни средства в 4 съседни подзони.

При всяка промяна на организацията на движение гражданите ще бъдат информирани какви ще са временните ограничения и обходните маршрути.

Реконструкцията на бургаските улици се извършва по "Интегриран проект за осигуряване на балансирана градска среда", който е с европейски финансиране и средства от бюджета на Община Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

АПИ: Различни ограничения има в участъци по АМ„Тракия“

Шофьорите да се движат с повишено внимание в област Сливен по АМ „Тракия”,  от км 229+286 до км 273+354 и в двете посоки - за Бургас и София.  Причината е подмяна на ограничителни системи за пътищата. Ограничава се аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключване на тези дейности е до 19 юли, съобщи Агенция „Пътна..

публикувано на 10.07.24 в 09:09
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв."Рудник" за два месеца

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат от днес - 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа на квартала до ул. „Искър“. Строителните дейности ще продължат до 10.09.2024 г. От "Бургасбус"..

обновено на 10.07.24 в 07:56

ВиК: На няколко места в Бургас ще спира водата днес

От 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването на бургаската ул. "Крайезерна" в Логистичния парк, съобщи водоснабдителното дружество в града.  Също днес  от 08:30 часа до 17:00 часа ще бъде спряна водата в района между улиците  "Шейново", "Македония", "Гладстон" и "Сан Стефано". Ще се извършват строително-монтажни дейности.  А утре - 11..

публикувано на 10.07.24 в 07:39

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои днес от 19 часа в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава с хора, преминали терапия, която, все пак, стопира прогресирането. За процедурата, която ще бъде..

обновено на 09.07.24 в 15:30

13 села в Поморие с ново улично осветление

Близо 3000 модерни светодиодни фотоволтаични лампи, с понижени загуби на електрическа енергия ще бъдат монтирани в 13 от селата на Поморие. Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Очаква се да бъде въведена и система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна..

публикувано на 09.07.24 в 14:30

Боляровската улица „Нико Пехливанов“ е с нов облик

На финал е изпълнението на етап едно от реконструкцията на улица "Нико Пехливанов" в Болярово, която включваше цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. Кметът Христо Христов припомни, че улицата е една от най-дългите и натоварени улици в Болярово. Предстои през септември  да започнат планираните..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

От днес въвеждат промяна на маршрута на автобус №6

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на ул. “Йорданка Николова” в кв. "Рудник", се налага промяна в маршрута на линия № 6, уведомяват от "Бургасбус". В посока Бургас автобусите ще минават по ул. “Жечка Карамфилова” и спирка "Йорданка Николова" няма да се обслужва.  Промяната се въвежда от днес.

обновено на 09.07.24 в 07:25