Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мери Бойс Бенд" ще отбележат 23 - тия си рожден ден с концерт и в Бургас

„Мери Бойс Бенд“ ще отбележат 23 – тия си рожден ден с концерт на 27 януари в софийски музикален клуб. Групата, обаче няма да забрави и бургаските си фенове и ще гостува тук на 10 февруари, съобщи солистката Мария Мутафчиева:

„ Датата не е случайна, това е моят рожден ден! Избрах да го празнувам с хората в любимия Бургас. Вместо да го отбележа в тесен семеен кръг реших да го споделя с най – близките приятели и всички, които ме обичат в морския ни град! Така, че предстоят много хубави срещи за мен, защото музиката е среща с хората, които те обичат и ти обичаш!“, чуйте повече в звуковия файл:


По повод 23 – тия си рожден ден „Мери Бойс Бенд“ пускат нов сингъл "Щастливи дни" и лирик-видеото към него, дело на режисьора Васил Стефанов. На живо ще прозвучат любимите сингли от албумите "Непознати улици", "Само за теб" и "Дългият път към дома", както и нови, неиздадени досега песни.

От групата са особено горди с факта, че освен песента им „Непознати улици“, още две техни песни са влезли в учебниците по музика. Още от 2008-а година „Непознати улици“ се изучава от седмокласниците, а тази година влезе и във втори учебник по музика на друго издателство.

Освен нея вече и „Дългият път към дома“ е част от музикалната програма за 7-ми клас, а песента „Слънчогледите“ влезе в учебника за 9-и клас. "Изключителна чест и гордост е, че още две наши песни влизат в учебници по музика! И огромно признание за стойностната българска музика! Съзнаваме и поемаме цялата отговорност да продължим да създаваме красиви песни!", коментира Мария Мутафчиева,повече може да чуете в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първите щъркели поеха на юг

Щъркелите вече започнаха да отлитат на юг. За традиционната им по това време на годината миграция съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Оттам припомнят, че организацията на огромните ята бели птици обикновено става през август.  Птиците изминават хиляди километри с добре отработена техника на летене. Те спазват точно..

публикувано на 06.08.24 в 18:27

Най-голямата костенурка на Балканите е в бургаския зоопарк

Най-голямата костенурка на Балканския полуостров от вида африканска сулката живее в зоопарка на Бургас. Рафаелло тежи над 60 килограма и носи името на герой от филмчето "Костенурките нинджа". От няколко дни той се радва на компанията на четири женски от същия вид. Две от дамите са на 12 години, а другите на 2. Те все още не са осиновени и очакват..

публикувано на 05.08.24 в 16:07

Организаторът на SPICE Music Festival приготви паеля в Бургас

Паелята се е превърнала в световноизвестно ястие и набира все по-голяма популярност и у нас. Никой не може да устои на добре приготвената паеля. А  за първи път в Световния шампионат за приготвяне на паеля, който се провежда за 7-ма поредна година в Испания, има българско участие.  На 20-ти септември, във Валенсия, до финала на кулинарната надпревара..

публикувано на 04.08.24 в 10:57

В Поморие посрещат Нептун

Владетелят на моретата и океаните Нептун пристига днес в Поморие. По традиция неговото посрещане ще бъде предшествано от парад на ветроходни съдове, който ще започне от 20.30 ч. от Стария кей.  Нептун и неговата свита от русалки ще слязат на кея 30 минути по-късно.  Специалното събитие се организира от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ и е..

публикувано на 04.08.24 в 10:22

платена публикация
Непреходна красота: какво трябва да включва ежедневната ни рутина в зряла възраст?

Когато навлизаме в зряла възраст, често започваме да се притесняваме, че изминалото време започва да си личи. Ако искаме да запазим своята красота, е изключително важно да възприемем навици, които подобряват цялостното ни благосъстояние. Интегрирането на балансирана диета, поддържането на добра хидратация, използването на подходящи продукти за грижа..

публикувано на 31.07.24 в 13:54

Електронна музика в парк "Росенец" - втори ден на Sun Tribe Open Air

Днес продължава петнадесетото издание на безплатния фестивал на открито Sun Tribe Open Air. Фестивалът за електронна и транс музика се провежда в парк "Росенец“.  Програмата в двата фестивални дни включва диджеи и изпълнители в най-разнообразни музикални стилове.Втората вечер както и досега е посветена на качествената транс музика като публиката..

публикувано на 27.07.24 в 08:25

Започва фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа"

На централния площад в Малко Търново в 10 часа започва фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..

обновено на 27.07.24 в 08:10