Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факултетът по изобразителни изкуства на ВТУ започна да набира творбите за мащабната експозиция

Снимка: Ани Петрова

Факултетът по изобразителни изкуства на Великотърновския университет започна да набира творбите за мащабната експозиция "Арт розалиада". По традиция, в международната експозиция, която се открива на 14 февруари, участват над сто художници.

Петчленно жури, съставено от авторитетни художници, ще направи подбора на творбите за "Арт розалиада“, посочи деканът на Факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново доц. Борис Желев и допълни:
Основната идея е творческа интерпретация на двата съвместни празника на любовта и на виното 14 февруари. Ще бъде доста интересен форум на съвременното изкуство.

Подбраната компилация ще включва графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури. Ще участват преподаватели и студенти от България, Сърбия, Косово, Румъния. Тази година ще гостуват творци от Българския културен форум „Родина на кръстопът“ и от Дружеството на банатските българи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.