Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП ще гласува проекторезолюция за премахване на смяната на лятното и зимното часово време

| обновено на 08.02.18 в 11:54
Снимка: europarl.europa.eu

Две резолюции по повод промяната на лятното и зимното часово време ще гласува Европейският парламент. 

В едната резолюция се настоява да отпадне промяната на времето през летния и зимния сезон, а в другата – Европейската комисия да извърши оценка как една евентуална смяна би се отразила на живота  в различните му аспекти, преди тази стъпка да бъде предприета. 

Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц предупреди:

Нека отново да подчертая, че промяната на времето трябва да бъде в съответствие с европейските правила. Некоординирана промяна на времето ще създаде много сериозни проблеми за функционирането на нашия вътрешен пазар, особено в транспортния сектор.

Вчера евродепутати от всички парламентарни групи настояха да се прекрати смяната на времето с мотива, че то се отразява негативно на здравето на хората.

Членът на Европейската народна партия и председател на комисията по правни въпроси Павел Свобода съобщи, че има много искания от различни страни-членки тази практика да се прекрати. Евродепутатът от партията на Зелените/Свободен европейски алианс Хейди Хаутала мотивира необходимостта от тази мярка с вредите, които смяната на времето нанася върху здравето на хората. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44