Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 70 родители протестираха в Бургас

Близо 70 родители се събраха пред сградата на Община Бургас. Поводът е поредният случай на брутално отношение към деца в детската градина "Брезичка" в морския град, за който се разбра миналата седмица. Заедно със своите деца и с плакати с призив да се спре бездействието и да се вземат мерки срещу насилието над децата в учебните заведения, родителите изразиха своето недоволство. Основното искане на родителите, които протестираха днес е да се сложат видеокамери е детските градини и училища.
"Тук сме, за да подкрепим монтирането на камери в детските градини. Предстои дъщеря ми също да бъде записана в ясла и аз се чувствам силно притеснена... Не искаме да има тормоз психически или физически над деца. Това е недопустимо... Основните ни искания са видеонаблюдение, намаляване на броя на децата в група, мандатност на директорите. Те трябва да бъдат сменяни на всеки 4 години."  

Протестите срещу насилието в учебните заведения продължават в цялата страна. За утре е планиран протест във Варна, а на 15-ти февруари - в София.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Кметът на Сливен с поздрав към военнослужещите за Гергьовден

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави военнослужещите по  случай Деня на храбростта и празника на Българската армия. Ето и поздрава му: "Още от сформирането си, въоръжените ни сили са се отличавали с доблестни, мотивирани и отлично подготвени военнослужещи – хора на честта и на себеотрицанието. Войник не е професия, а призвание, нелеко, изпълнено..

публикувано на 06.05.21 в 08:58
Архив

Бургас отбелязва с празнична програма Гергьовден

България отбелязва Денят на храбростта и празника на Българската армия - 6 май . Заради пандемията от коронавирус в Бургас честванията ще преминат без традиционния тържествен водосвет на бойните знамена и военни ритуали. За празника ще бъдат изнесени фолклорни концерти. Бургазлии и гостите на града ще могат да видят и възрожденската икона на Св...

публикувано на 06.05.21 в 08:26

Ще продължи ли санирането в Бургас? (обновена)

Пет години, след като подават документи за саниране, обитателите на блок първи в бургаския комплекс “Лазур“ все още очакват включване в Националната програма за енергийна ефективност. Сградата е тухлена и веднага след като стана възможно кандидатстването се организирахме, разказва Стефан Баев от домсъвета: " Обиколихме всичките 96 апартамента,..

обновено на 05.05.21 в 21:46

БЧК - Несебър реализира благотворителна акция за Великден

Общинската организация на Червения кръст- Несебър, проведе за поредна година благотворителна Великденска акция. На социално слаби, самотно живеещи и болни граждани на община Несебър са раздадени над 250 козунака и хранителни пакети, съдържащи традиционните за празника яйца и продукти от първа необходимост. Акцията стана възможна с..

публикувано на 05.05.21 в 21:28

Опашка за стикери за синя и зелена зона пред Транспортната къща

Десетки граждани чакат на опашка пред Транспортната къща за получаването на стикери за „Синя“ и „Зелена зона" след разширяването им и включването на нови райони. Приемането на документите се извършва в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" №106. Според чакащите, близо 40 души, приемът става бавно и само на едно гише, като е нужен..

публикувано на 05.05.21 в 15:05

"Булевард Демокрация" - на 5 май

Годината е 2121. Човечеството отдавна вече е колонизирало Марс. На планетата Земя са останали само българите и северномакедонците. Вторите отказват да се преселят на Червената планета, докато не се признае, че техните деди са я видели първи. А българите… Българите правят избори. Тъкмо в днешния ден внучката на някогашната лидерка на социалистите..

публикувано на 05.05.21 в 15:00

Гарата в Карнобат е новото бижу в града

Светла, слънчева, приветлива е обновената гара в Карнобат . Проектът за нейната реконструкция беше на стойност 4 146 000 лева. В него се включва целият гаров комплекс - рехабилитацията на всички елементи, от електрическата инсталация до пероните. Гарата в Карнобат е построена през 1986-а година и това е първият основен ремонт , който..

обновено на 05.05.21 в 14:49