Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп поиска от Конгреса 200 милиарда долара за инвестиции в инфраструктура

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обнародва дългоочаквания си план за мащабно обновяване на пътната инфраструктура в страната през следващите 10 години.

В предложението си до Конгреса Тръмп иска 200 милиарда долара от федералния бюджет, като останалите 130 милиарда долара, които според него ще са необходими, оставя за властите в отделните щати и за частни инвеститори.

В предложението си Тръмп посочва, че планът му щял да стимулира най-големите и най-смели инвестиции в инфраструктура в историята на Америка. Не уточнява обаче откъде трябва да се намерят необходимите средства.

Според агенция Ройтерс от бюджетното предложение на президента Тръмп става ясно, че новата 10-годишна прогноза за дефицита във федералния бюджет е 7 трилиона долара, като досегашната е била 3 трилиона и 150 милиарда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44