Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Бинали Йълдъръм обсъждат политическите отношения

Ангела Меркел и Бинали Йълдъръм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Очаква се днес германският канцлер Ангела Меркел да приеме турския премиер Бинали Йълдъръм. В телевизионно интервю той даде сигнал, че Анкара е готова да направи реална крачка към подобряване на отношенията си с Германия, предаде Ройтерс.

Пред германската обществена телевизия ARD Йълдъръм изрази надежда задържаният от турските власти по обвинение в тероризъм журналист от вестник "Велт" Денис Юджел скоро да бъде освободен. Всичко зависи от съда, но мисля, че скоро ще има развитие, каза Йълдъръм. Германското правителство е категорично, че не може да се говори за нормализация на отношенията, докато Турция не спре с масовите арести и недоказани обвинения срещу политически опоненти на президента Реджеп Ердоган.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44