Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребитото пред дискотека момче се подобрява

18-годишното момче от Бургас, което пострада при сбиване пред дискотека и беше настанено в Реанимация на бургаската болница с опасност за живота, вече се подобрява. Това съобщи д-р Светлозар Георгиев от Отделението по неврохирургия на болницата. Съученици на момчето,  близки на семейството и много граждани са дарили кръв до късно снощи и животът на пациента вече е извън опасност. Днес той ще бъде събуден от изкуствената кома. Вече няма кървене и кръвопреливането му се е отразило добре. Д-р Георгиев сподели, че останалите количества кръв отспешната кръводарителска акция ще бъдат използвани за други пациенти. Извършителят на побоя е известен. Той е на 21г от София и се издирва от полицията.


Д-рСветлозарГеоргиев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Задържаха шофьор с 3,40 промила алкохол в Айтос

32-годишен шофьор е засечен да шофира с 3,40 промила алкохол в Айтос. Той е спрян за проверка на улица „Славянска“ на обяд вчера.  Тестът му за наркотични вещества отчел положителна проба за канабис и метафетамин. Айтозлията отказал кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът му е иззет с протокол...

публикувано на 05.06.24 в 08:36

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24"

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село". Силите на Българската армия, Многонационалната бойна група и американски военни от Националната гвардия на Тенеси разиграха отбранителна операция в национален и съюзен формат. Над 2000 военни и около 700 броя бойна и..

публикувано на 05.06.24 в 07:40

Загасиха пожара до гробищния парк на Ямбол

Пожарът, който горя в близост до гробищния парк в Ямбол, е овладян. Три екипа огнеборци повече от два часа гасиха житен блок. По първоначални данни са изгорели над 200 декара с пшеница. Припомняме, че с игналът е получен на тел. 112 малко преди 14.00 часа. Огънят е засегнал терени на две места, като гори и пшеничен блок на ямболска..

обновено на 04.06.24 в 17:00

Трима водачи са засечени да шофират с над 200 на "Тракия" за седмица

През последната седмица в сливенския участък на АМ "Тракия" са засечени от полицейските камерите за скорост трима водачи на леки автомобили да се движат с над 200 километра в час при ограничение от 140 километра в час. При последния случай от преди няколко дни скоростта на засечения автомобил е достигнала 221 километра в час. От КАТ обявиха, че..

публикувано на 04.06.24 в 07:27

Хванаха близо 4 тона рапани, превозвани в обикновен камион

Товарен автомобил е превозвал нерегламентирано 3850 кг пресни рапани, съобщават от ИАРА. Техни инспектори са провели съвместна проверка с Главна дирекция "Гранична Полиция" - Варна и БАБХ-Варна . Превозното средство не е бил специализиран камион за транспортиране на хранителни продукти и не притежавал необходимите документи и разрешителни за..

публикувано на 03.06.24 в 16:05

Автомобил се е движил със скорост над 220 км по АМ"Тракия"

Автомобил, движещ се със скорост от 221 км/ч е бил засечен на автомагистрала „Тракия“ в сливенския участък. Колата се е движила през нощта, а нарушението е заснето от полицията. В момента се издирва водачът на автомобила.  През почивните дни са установени трима водачи да управляват автомобилите си след употреба на алкохол. Положителна проба за алкохол..

публикувано на 03.06.24 в 12:07
Проверявайте козметичните продукти в регистъра на забранените опасни стоки, преди да ги купите - съветват от

Забраниха козметика на световни търговски марки заради опасен химикал

Партиди от продукти на световноизвестни козметични марки ще бъдат изтеглени от пазара и от потребителите заради наличие на опасното съединение пропионалдехид, съобщи регистърът на европейската система за бърз омбен на забранени нехранителни опасни стоки Safety Gate, цитиран от платформата "Ние, потребителите". Опасното съединение пропионалдехид в..

публикувано на 03.06.24 в 09:25