Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин и Ердоган ще се срещнат в Анкара в началото на април

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще се срещнат в началото на април. Пак тогава ще има и среща на Съвета за сътрудничество на между двете страни. Събитията ще се състоят преди планираните разговори между Путин, Ердоган и иранския президент Хасан Рохани за Сирия в Истанбул.

Двамата президенти ще се срещнат в Анкара. Сред темите на разговорите им ще бъдат регионални въпроси, двустранните отношения и ситуацията в Сирия. Лидерите ще обсъдят положението в районите на Африн, Идлиб и Манбидж. 

В междудържавните връзки внимание ще бъде отделено на сферите на туризма и енергетиката. Възможно е Путин и Ердоган да наблюдават чрез видеовръзка или лично да посетят церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала "Аккую". 

Проектът край средиземноморския град Мерсин се реализира от руската държавна компания "Росатом".

В Съвета за сътрудничество на високо ниво участват ресорни министри от двете страни.

Руско-турският диалог ще се проведе непосредствено преди тристранната среща на президентите на Иран, Русия и Турция в Истанбул. Трите страни – гаранти по процеса от Астана за мир в Сирия – ще разгледат резултатите от Конгреса за сирийски национален диалог, проведен в руския черноморски курорт Сочи, и създаването на зони за деескалация в близкоизточната страна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44