Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон и Ердоган са обсъдили ситуацията в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял по телефона с турския си колега Реджеп Ердоган за ситуацията в Сирия.

В разговора си двамата лидери на Турция и Франция са разменили мнения за ситуацията в предградието на Дамаск Източна Гута. Според източници от турското президентство, цитирани от местните медии, е била подчертана нуждата от спиране на огъня час по-скоро за подобряване на хуманитарната ситуация в близкоизточната страна.

Съветът за сигурност единодушно гласува резолюция за 30-дневно примирие, което да облекчи положението на цивилните, блокирани между сражаващите се правителствени части и въоръжените бунтовници.

Турският президент Реджеп Ердоган още веднъж е уверил, че по време на операцията в Африн Анкара взема всички мерки за избягване на цивилни жертви.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44