Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се днес част от блокираните в Рим български граждани да се завърнат у нас

Снимка: БГНЕС

Очаква се днес част от блокираните в Рим български граждани да се завърнат с полет до София, след като в понеделник нискотарифни авиокомпании отмениха пътуванията заради лошото време. Група сънародници е презаверила билетите си за петък, съобщи консулът ни в италианската столица Ермелина Пейчева.

90 от бедстващите на летището в Тимишоара български граждани бяха върнати с правителствения „Еърбъс“ снощи с полет до Пловдив. За останалите на румънското летище наши сънародници ще бъде търсено решение за транспортиране по суша. 60 души вече се върнаха в България с автобуси.

Лошото време блокира и българи на летище "Буве" в Париж.

Всички те вече са презаверили полети за България, съобщават от Министерството на външните работи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44