Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ИАРА искат по-строги наказания за бракониерите

Снимка: flagman.bg

Промени в наказателния кодекс и по-строги наказания за бракониерите ще искат от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това каза за БНР - Бургас директорът на Агенцията Галин Николов. Повод е поредният случай на нападнат служител. 56-годишният мъж е пребит снощи от бракониери при рутинна проверка на езерото "Мандра".

„Надявам се скоро бракониерството да бъде криминализирано, т.е. такива „индивиди“, които вчера са нанесли побоя над моя служител да понесат последствията си и да бъдат задържани в затвор. Предприехме и няколко промени. Вече всички служители на територията на страната са „мобилна група“, т.е. те ще могат да се събират на по-големи групи и да ходят навсякъде в страната. Така ще имат по-добър контрол.“

Галин Николов допълни, че тримата мъже, които са задържани за вчерашния побой над служителя, вече са хващани три пъти за бракониерство от началото на годината.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За четвърта поредна година провеждат Българовското шествие

Българовското шествие ще се проведе за четвърта поредна година по повод националния празник – 3 март.  Авто – мото шествието ще тръгне от Морската гара в Бургас и ще стигне центъра на Българово. Тук с полагане на венци и цветя ще бъде почетена паметта на посечени християни през 1878г. в двора на храм "Свети Атанасий". „Със знаме в ръка да..

публикувано на 01.03.21 в 16:43

Приемат заявленията за подмяна на печките в Долно Езерово

Документи ще се подават в специално създадения информационен център в квартал „Долно Езерово“. Той се намира в читалище „Просвета-1927“.Община Бургас прави всичко възможно да открие офис за прием на заявления и в „Меден рудник“, за да улесни кандидатстването по приема на документи за хората от комплекса. В информационния център всеки ще може да..

публикувано на 01.03.21 в 15:54

"Булевард Демокрация" - на 1 март

Референдумът за самостоятелност на Обзор ще отпуши и други граждански самоинициативи. Днес забелязах, че темата вече се дискутира и в една от групите на Черноморец – колко пари оставали в градчето, колко отивали към Созопол. Недостатъчно е краткият отговор, защото основната характеристика на парите е, че не стигат. Представяте ли си сега едно..

публикувано на 01.03.21 в 14:57

Деца зарадваха пътуващи бургазлии с мартенички

Възпитаниците на Театрална школа „Детско царство“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие подариха мартеници на бургазлии. Инициативата е благотворителна и се провежда за трета поредна година съвместно с Община Бургас и общинския превозвач „Бургасбус“. Малчуганите създадоха празнично настроение със стихове за Баба Марта. Мартенички..

публикувано на 01.03.21 в 13:15

Отцепиха сграда в центъра на Бургас заради паднала мазилка

С ленти осъмна сградата на улица „Александровска“ до бившото кино „Септември“ в Бургас. Причината са парчета мазилка, която пада на улицата над кафене „Бакарди“.  Ограждението е направено от Община Бургас и пожарната,  за да не преминават хората в опасна близост.  Сградата е частна.  „Търсим официален контакт със собствениците, за да вземат..

публикувано на 01.03.21 в 11:25

Межди Ахмед е новият кмет на с. Мъглен, балотаж в с. Трояново

Межди Ахмед е новият кмет на с. Мъглен, Община Айтос. Това показаха резултатите от вчерашните избори, съобщи председателят на ОИК-Айтос, Силвия Желева. Кандидатът, издигнат от Инициативен комитет, е получил 310 действителни гласа от 571 имащи право на глас. Балотаж ще има следващата седмица в село Трояново, община Камено, съобщи председателят..

публикувано на 01.03.21 в 11:06

Първи коментари на резултатите от референдума за отделяне на Обзор

Резултатите от референдума, на който жителите на Обзор и още 6 селища поискаха да се отделят от Община Несебър, ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия, Областния управител на Бургас и Общинския съвет в Несебър днес. В 7 дневен срок Община Несебър има възможност за оспорване на вота пред Административния съд в Бургас.  При..

публикувано на 01.03.21 в 09:53