Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии не се чувстват защитени в домовете си

Снимката е илюстративна
Снимка: Фейсбук

Повечето бургазлии не се чувстват защитени в домовете си показа анкета на БНР – Бургас. Те посочват, че биха реагирали по същия начин като д-р Иван Димитров, който е обвинен в умишлено убийство на крадец, нахлул в дома му в Пловдив.

„Не се чувствам защитен в дома си като виждам какво става в тази държава. Всеки ден може да влезе някой в домовете ни както си спим и да ни причини нещо. Най- малкото е да ни окраде… Живеем в бандитска държава … Нямам оръжие, за да стрелям, но бих го направила ако ме нападне вкъщи …  Направо го гърмя. Това не е бащения, това е частна собственост. Как ще ми влиза в къщата? …“

Според бургазлии постъпката на д-р Иван Димитров е правилна. По-голямата част от бургазлии са предубени към притежанието на оръжие. Според тях не всеки трябва да има това право. Въпреки това те посочват, че са необходими законодателни промени. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синоптиците предупреждават: Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен  за днес от Националния институт по метеорология и хидрология . Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради горещините. Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от..

публикувано на 12.08.24 в 08:40

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

публикувано на 12.08.24 в 08:20

До края на октомври затварят ул. "Одрин" в Бургас (ОБНОВЕНА)

Улица "Одрин" в Бургас ще бъде затворена за движение от днес,  от 10:00 часа. Ограничението ще продължи до 31.10.2024 год, съобщават от Общината. Причина за това е реконструкция на улицата и необходимостта от изграждане на съоръжение за осигуряване на пресичане на две нива при ж.п. прелеза Бургас-Поморие. Обслужването на имотите и..

обновено на 12.08.24 в 08:11

Ремонт на ВиК затваря за месец улица в "Славейков"

Част от улица в бургаския комплекс "Славейков" ще бъде затворена за движение на МПС, информират от Общината. Става въпрос за пътя между бл. 183 и бл. 71.  Временната организация на движението ще бъде въведена от днес, от 10:30 часа (12.08.2024 г.), до 17:00 часа на 10.09.2024 г. (вторник). Там ще се извършват ремонтни дейности на съществуваща..

обновено на 12.08.24 в 07:40

Занаятчии и артисти ще превърнат Царево във фестивално градче за 10 дни

Фестивал на творческите занаяти и изкуство ще се проведе в Царево. Той е под надслов "Вдъхновение" и се организира за поредна година.  В рамките на десет дни морският град ще е домакин на събитието. Предвидени са творчески р аботилници, циркови номера, музика на живо и различни артистични изпълнения.  Майстори-занаятчии ще представят продукцията..

публикувано на 11.08.24 в 16:00

Организират концерт - спектакъл „Преображение Господне в Странджа 1903 година"

Фолклорен концерт – спектакъл посветен на 121 години от избухването на Илинденско - Преображенското въстание ще се проведе на открита сцена „Охлюва“ в Бургас. Той е под надслов „Преображение Господне в Странджа 1903 година" и се организира от сдружение „Пенсионерски клуб-Пристанище Бургас“, съобщи ръководителят му Стоя Янчева:  "За пета..

публикувано на 11.08.24 в 15:00

Влакът „Чайка“ от София до Бургас също ще се движи с новодоставените вагони от Германия

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник, 12 август, който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от..

публикувано на 11.08.24 в 14:30