Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламена Раева е победителката в днешното осмомартенско рали "Елена Апостолова"

Традиционното осмомартенско рали за жени се проведе в Бургас за 22 пореден път. За разлика от предходни години, днес състезателките имаха само час време за да се запишат за  участие в надпреварата, сподели организаторът Гергана Апостолова. Най-добрите са в призовата шестица на генералното класиране, а то е:
1. Пламена Раева
2. Жасмина Георгиева
3. Екатерина Хаджиатанасова
4. Саня Върбанова
5. Таня Стоева
6. Василена Георгиева
В паралелния слалом най-добра зад волана се оказа Жасмина Георгиева.
Не липсваха и поощрителни награди, за
най-атрактивна и най-прецизна участничка в ралито.
"Това състезание е в памет на основателката на ралито "Елена Апостолова". Участничките бяха 34. Днешното състезание показа за пореден път, че както има отговорни мъже шофьори на пътя, също има и жени, но дамите освен това са и по-прецизни" 

Дамското рали продължи повече от  4 часа, не липсваше и висока доза адреналин за всички участнички и зрители и заради демонстрациите.  Съорганизатори на проявата са община Бургас и местната структура на Съюза на българските автомобилисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Последен етап от ремонта на пътя Минерални бани–Банево–Изворище

Започват строителните дейности по последния етап от реконструкцията на общинския път Минерални бани–Банево–Изворище, в участъка от км 9+480 до км 10+180. За целта се въвежда временна организация за преминаването на МПС от днес, 14 август, до 16.09.2024 г., като поетапно ще се затваря едната лента за движение, съобщи Общината. Дейностите се извършват..

публикувано на 14.08.24 в 15:54
снимката е илюстративна

Отвориха пътя Бургас-Средец (обновена)

Заради двоен пожар пътят Бургас-Средец беше затворен и в двете посока. Към 15:30 часа от полицията информират, че движението и в двете посоки е възстановено.  Единият пожар е между с. Черни връх и кариерата, а другият е между Константиново и кариерата. Там има голямо задимяване, което намалява видимостта, съобщиха от ОД на МВР. В гасенето на огъня..

обновено на 14.08.24 в 15:36

Ръст на новопостроените жилищни сгради в област Сливен

Въведените в експлоатация новопостроените жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година се увеличават 4,2%, съобщават от Националния статистически институт. Преобладаващата част от всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г. са двустайни и тристайни.  Спрямо предходното тримесечие броят на въведените в..

публикувано на 14.08.24 в 14:28
снимката е илюстративна

В 25 населени места в Ямболска област са на воден режим

В 25 населени места в Ямболска област е въведен режим на водата. Липсата на достатъчно валежи през последните години и амортизираната до крайност водопроводна мрежа са основните причини за налагането на ограниченията. Трайното засушаване засегна освен равнинните и полупланинските райони на областта. В община Болярово жителите на село Камен връх..

публикувано на 14.08.24 в 14:14

Общинските съветници в Царево разрешиха изграждане на сграда за съд и прокуратура

С две питания от общински съветници в Царево – за моста в квартал „Василик“ и проблема с битовите отпадъци в общината започна днешната сесия на местния парламент. Дебати имаше и за фирми, пострадали от наводненията на 5 септември миналата година, които ще получат помощи от дарения.  Общинските съветници разрешиха Община Царево  да придобие..

публикувано на 14.08.24 в 13:30

Птицевъди искат да се забрани вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дена и заплашват с протести, ако това не се случи. Според Даниел Божанков, председател на браншовата организация, украинските яйца, които влизат на..

публикувано на 14.08.24 в 11:22

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни услуги за децата бежанци ще се реализира по проект на Държавната агенция за бежанците в партньорство с Община..

публикувано на 14.08.24 в 10:11