Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин: Крим никога няма да бъде върнат на Украйна

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи за успешно изпитание на хиперзвукови ракети „Кинжал“, а президентът Владимир Путин заяви, че "Крим и Севастопол никога няма да бъдат върнати на Украйна".

Ракетата е била изстреляна успешно от борда на изтребителя-прехващач МиГ-31 и излетя от летище на територията на южния военен окръг, а свръхзвуковата ракета е поразила зададената цел, отчитат от военното ведомство. Проектът "Кинжал" беше представен от президента Владимир Путин като една от най-новите руски военни разработки по време на годишното му обръщение към Федералното събрание.

Междувременно президентът Путин беше категоричен, че няма и никога няма да има обстоятелства, при които Крим да бъде върнат на Украйна. Той каза това във филма "Путин" на журналиста Андрей Кондрашов, който беше разпространен в руските социални мрежи. Държавният глава признава също така, че "не се е съмнявал във въвеждането на западните санкции срещу Русия заради Крим. Въпросът е бил под каква форма ще бъде направено това", казва още Путин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44