Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската партия "Национален фронт" смени името си на "Национален сбор"

| обновено на 11.03.18 в 18:18
Марин льо Пен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Национален сбор" вместо "Национален фронт" – така трябва да се казва занапред френската крайнодясна партия. Нейният лидер Марин льо Пен предложи новото име в продължила повече от час реч на конгреса на партията в Лил. По-рано Льо Пен беше преизбрана на лидерския пост, за който бе единствен кандидат.

Името "Национален фронт" има "епична и славна история", но и "психологически рамки", нужно е "ново политическо послание", заяви тя. Крайната националистка, която загуби на президентските избори и се представи слабо на дебата на балотажа, заяви, че настоящият президент Макрон "представлява празнота".

"Нашият проект ще защитава французите", каза още тя, докато в залата делегатите скандираха "Ние сме си у дома". Марин льо Пен предлага ЕС да бъде заменен от Съюз на европейските нации. "Има много Европа, а малко Франция", твърди тя.

Основателят на "Националния фронт" Жан-Мари льо Пен беше отстранен от партията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44