Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европерспективата за Западните Балкани обсъждат външните министри на България, Гърция и Румъния

Снимка: БТА

Европейската перспектива за Западните Балкани ще бъде водеща тема на започващата днес в Букурещ тристранна среща на първите дипломати на България, Гърция и Румъния.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариев, Никос Кодзиас и Теодор Мелешкану ще обсъдят и превенцията на тероризма, както и енергийната сигурност на региона.

Интеграцията на държавите от Западните Балкани е ключов приоритет за Българското председателство, за който страната ни получава силна подкрепа както от Гърция, така и от Румъния, която поема евролидерството след две години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44