Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ги Верховстадт: Има проблем с начина, по който ЕК назначи Мартин Зелмайер

Ги Верхофстадт
Снимка: БТА

Новият генерален секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер успя да обедини всички евродепутати. Такъв ироничен коментар направи лидерът на Алианса на демократите и либералите в Европарламента Ги Верховстадт, след като вчера мнозинство в залата поиска разследване на назначаването на Зелмайер. 

Верховстадт се обърна към председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер с думите: 
"Възползвам се от тази възможност, Жан-Клод Юнкер, за да Ви кажа, че Вашият бивш началник на кабинета направи нещо, което никой не е правил до този момент в тази зала - да обедини целия парламент - и леви, и десни. Аз лично нямам проблем с Мартин Зелмайер. Намирам го за много отдаден европеец и много компетентен служител. Има обаче проблем с начина, по който Комисията го назначи и Вие трябва да направите нещо по този повод, защото това е лошо и за Европа, и за Европейската комисия".

Недоволните евродепутати смятат, че Юнкер е назначил Зелмайер на отговорния пост по непрозрачен начин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44