Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ананиев: Ще има оптимизация на структурите в "Пирогов", директорът остава

| обновено на 16.03.18 в 15:45
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви в кулоарите на парламента, че оздравителните планове за болниците вече дават резултат. Предстои преструктуриране и оптимизация в "Пирогов", но смяна на шефове няма да има: 

"Засега няма болница, която да е в състояние на фалит. Знаете, че направихме оздравителни планове на всички болници и най-вече на най-тежките болници, които се изпълняват и с всеки месец финансовото им положение се подобрява. Ще влезнем следващата седмица в "Пирогов" с конкретен оздравителен план. Той ще подобри в значителна степен финансовото му състояние, както ще оптимизира разходите, така ще оптимизира и структурите вътре в болницата. На този етап не обмислям смяна на директори, тъй като не се е доказала някаква вина на директорите, които управляват в момента".

В болница "Пирогов" не е постъпвала информация от прокуратурата за провеждане на каквото и да било производство или проверка, съобщи пиарът на лечебното заведение Мария Порайзова. Към момента на територията на "Пирогов" няма частни структури, допълни тя:
"В момента, в който в бъдеще има проверка, независимо от кой държавен орган, ние ще окажем пълно съдействие".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44