Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на външните работи Екатерина Захариева участва в Съвет "Външни работи“

Екатерина Захариева
Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в Съвет "Външни работи“.

Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия по актуалната ситуация в Украйна, изпълнението на минските споразумения, прилагането на споразумението за асоцииране и подкрепата на ЕС за реформите в страната. Преди началото на заседанието министър Захариева ще участва в работна закуска с външния министър на Украйна Павло Клинкин. Министрите ще обсъдят развитието на ситуацията в Сирия, резултатите от преговорите в Сочи, перспективите пред Женевския процес, както и приноса на ЕС за планираната на 24 и 25 април конференция за Сирия в Брюксел. В дневния ред на Съвета е включена и темата за Иран с основен акцент върху изпълнението на споразумението по ядрената програма, както и ролята на страната в региона. Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея, на който ще бъдат обсъдени последните събития на корейския полуостров и отношенията със Северна Корея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44