Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Победата на Владимир Путин на президентските избори Русия е основна тема в чуждестранния печат.

Очаква се Путин да продължи да управлява без особени промени по отношение на опита да възстанови Русия като световна сила, като същевременно ограничава икономическите реформи у дома, отбелязва "Ню Йорк таймс".

"Изостряне на напрежението със Запада" е очакването на "Вашингтон пост" за вероятно последния мандат на Путин. Сюжетът е, че Русия е под нападение и се нуждае от силен лидер, за да оцелее, отбелязва вестникът.

Вестник "Гардиън" пише, че четвъртият мандат на Владимир Путин ще продължи до 2024 година, с което той ще стане първият лидер в Кремъл, който управлява две десетилетия, след Йосиф Сталин.

"Всичко ще се стопи като лед, но славата на Владимир, славата на Русия ще останат. Русия не само че ще оцелее, но и ще доминира над света“, такова пророчество, приписвано на Баба Ванга, цитира британският "Daily Express". Изданието нарича българката "Нострадамус на Балканите".

В други акценти англоезичният "The Korea Herald" информира, че старши севернокорейски дипломат ще води неофициални разговори с представители на САЩ и Южна Корея във Финландия. Чое Канг Ил, който отговаря за Северна Америка във външното министерство на Пхенян, вероятно ще говори с бившия посланик на САЩ в Китай Катлийн Стивънс.

"Таймс ъф Израел" цитира интервю на саудитския лидер Мохамед Бин Салман, който утре трябва да се срещне с американския президент Доналд Тръмп. Пред американския канал CBS 32-годишният престолонаследник е заявил, че само смъртта му може да предотврати бъдещото му управление, в което ще продължи борбата му с религиозните фундаменталисти в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44