Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев: Интегрирането на Албания в ЕС е важно за регионалната стабилност

Андрей Ковачев
Снимка: БГНЕС

По-бързото интегриране на Албания в Евросъюза е важно за стабилността на региона. Това подчерта евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев след разговор в Брюксел с албанския премиер Еди Рама.

Ковачев е благодарил на Рама за подкрепата му за промяната на албанския закон за малцинствата, с който за първи път бе признато българското национално малцинство в Преспа и Гора. От своя страна, албанският лидер е изразил благодарност на България за подкрепата ѝ за европейската интеграция на страната му.

Ковачев се срещна и с косовския министър на външните работи Беджет Пацоли. Двамата обсъдиха либерализацията на визите за косоварите.

Пацоли също изрази благодарност на българското правителство, че е направило присъединяването на Западните Балкани към ЕС приоритет на своето председателство на Европейския съвет. „За първи път българското председателство каза „Или всички, или никой!“ Косово е много благодарно на българското председателство и на всички приятели“, подчерта косовският външен министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44