Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саркози нарича лъжа и манипулация обвиненията в корупция срещу него

| обновено на 22.03.18 в 15:01
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Лъжа“, „манипулация“, „фалшиви документи“ - с такива думи бившият френски президент Никола Саркози отхвърли днес повдигнатите му обвинения снощи в съда в Нантер.

Той е разследван за пасивна корупция, незаконно финансиране на политическа кампания и незаконно придобиване на либийски държавни средства.

В изявлението му пред съда, публикувано днес от вестник „Фигаро“, той настоява, че в разследването няма веществени доказателства за вината му. Той обвинява в лъжа бизнесмена Зиад Такиедин, който твърди, че му предал 5 милиона евро в брой, като се позовава на неточните му и противоречиви описания и несъответствия на дати.

Според бившия президент обвиненията са мизансцен, оркестриран от клана на бившия либийски диктатор, като напомня, че те са започнали ден след като в Елисейския дворец е приета делегация на либийската опозиция.

Саркози пита и каква логика има в това да поведе войната срещу либийския режим, ако Кадафи е негов благодетел. Бившият президент се съмнява и в достоверността на документите на разследващия сайт „Медиапарт“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44