Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на ЕС обсъдиха развитието на единния пазар

Снимка: БГНЕС

Eвропейските лидери са обсъдили данъчното облагане и реформите в единния пазар. В тази връзка лидерите са поискали от Комисията да представи до декември доклад за прилагането на стратегия и по-точно за дигиталния капиталов пазар и енергийния съюз. Обсъден е бил и скандалът с неправомерното използване на данни на потребители на Фейсбук.

„За всички лидери беше ясно, че личното пространство и данни на гражданите трябва да са изцяло защитени. Ние приемаме този проблем много сериозно. Европейското и националните законодателства трябва да се спазват и да се подсилят“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Въпросът с американските мита върху стоманата и алуминия ще бъде разискван утре, поради очаквания късно тази вечер официален отговор от президента Доналд Тръмп. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44